Реклама / Ads
135| 7872 |23.01.2011 АКТУАЛНО

Ив. Костов: Протегнахме ръка към правителството

.
Иван Костов
Ние подкрепяме борбата с престъпността, но не можем да подкрепим репресивните методи за постигане на тази цел. Натискът на МВР започна да придобива отчаян характер.
 

Това каза Иван Костов в студиото на Нека говорят по БТВ.

Бившият премиер на България коментира събитията от последната седмица. Той каза че за 15-20 минути ГЕРБ са ги поканили за нещо като консултации на вота и продължи: Там обсъдихме нашите претенции към правителството. Обсъждахме как да се пусне гаранцията за Набуко. Сега е възможно да получим гаранция от европейските банки и парите ще дойдат. Страната ни дава каранция, обезпечение, че държавата ще застане зад фирмата, която от българска страна ще участва в Набуко, обясни той.

Костов продължи: Обсъждахме кадрите от ДС, които останаха от тройната коалиция на възлови постове. Такива хора решават например дали има монопол в цената на зърното, а комисията за защита на конкуренцията е преназначена. Борисов каза, че ще направи всичко, но ще го направи постепенно.

Не гласувахме против вота, но в много писма до мен хората са разтревожени от полицейския произвол, от СРС-тата, това силно тревожи демократите в България, каза лидерът на ДСБ. Това е сериозна намеса в личното пространство, отнемат ти свободата, започваш да говориш предпазливо. Прилагат се мерки, мафиотски машинации, които са присъщи на предишните управляващи. Ние подкрепяме борбата с престъпността, но не можем да подкрепим репресивните методи за постигане на тази цел.

Целта на Цв. Цветанов беше да се бори с престъпността. Но преди 2 месеца стана ясно, че имаме проблеми с влизането в Шенген. Започнахме да бием тревога, каза съпредседателят на Синята коалиция.

Костов обяви, че МВР е свършило част от своята работа, но натискът на МВР започна да придобива отчаян характер. Отпаднаха обвинения в съда, няма осъдени. Това е липса на цялостна реформа в МВР и в съда, заключи той.

Нашият вот беше протегната ръка към правителството, ние ще ги подкрепим. Правителството иска подкрепа за цялостната политика, а ние отказахме да ги подкрепим в отделни сектори. Отношението е смесено, защото има и добри и лоши сектори, завърши лидерът на ДСБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9109 |23.01.2011 Б. Ботев: Политическата партия на Луканов стои зад убийството му . 16| 7890 |21.01.2011 Напусна ни бащата на Конституционния съд Н. Павлов . 63| 7956 |21.01.2011 А. Райчев: Борисов не е свещена крава от вчера . 45| 10904 |20.01.2011 Цирк в парламента - депутати се плискат с вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads