Реклама / Ads
48| 7493 |22.01.2010 АКТУАЛНО

Ив. Костов: Защо държат Синята коалиция встрани от управлението?

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
Защо се правят жестове вляво, а се пренебрегват сестринските десни партии, попита лидерът на ДСБ, според когото управляващите имали странна кадрова политика.
 

Дипломат Номер 1 Николай Младенов е добра кандидатура, не само защото той е добре подготвен, но притежава и кураж и компетентност. Аню Ангелов също е добра кандидатура, защото той започна да чисти Авгиевите обори от Тройната коалиция, а е чист и подготвен, обяви по БНТ лидерът на ДСБ Ив. Костов. Според него Младенов не е станал веднага външен министър, защото Желева направила много ГЕРБ да влезе в ЕНП и това наклонило везната в нейна полза при избор на дипломат N1.

Илиян Михов не е добра кандидатура, защото той е известен с идеята си за хлабав борд, какъвто не е подходящ за България, каза Костов. Той тежко не познава обстановката в България и политиката на БНБ, която е антициклична. Няма и политически опит да познава държавни процеси. Михов да говори с подготвените хора в правителството, препоръча Костов. Не бива парите да се превръщат в евро, добави той. Смущавал го и фактът, че България е наредена на опашката на приоритетите му.

Няма пробив в усвояването на европейските фондове, затова е повикан Михов, допусна още Костов. Трябва да познава политическите процеси, да знае как да ги движи и как да се конфронтира с администрацията, която трудно може да наблюдава паричните потоци да текат край нея, без да се възползва.

Нещата за промените са предрешени и не виждам какво има да се дискутира с нас. Чия цел е Синята коалиция с нейния опит да бъде държана встрани от управлението, попита Костов. Защо точно г-жа М. Плугчиева се кандидатира за този висок пост в ЕБВР, след като забатачи фондовете. Какво значи това, заедно с кандидатурата на Кристалина Георгиева, която е много компетентна, но с леви разбирания, защо се правят такива жестове, а се пренебрегват сестринските партии, отправи питане Костов и обърна внимание, че има много особена кадрова политика. Ако г-жа Плугчиева с типичното си лесовъдско образование поиска да стане банкер в България, това ще й бъде отказано, коментира Костов.

Засега това говори за непонятно поведение
. Никакви консултации не се правят, няма усилия поне да ни сондират, каза лидерът на ДСБ, който прогнозира тежки времена и второ пропадане в кризата.

Кандидатурите са добри и ще ги подкрепим, но има дефицит на политическа воля за справяне с кризата, завърши накрая Иван Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8183 |08.04.2009 Като си много умен, българино, защо си беден? . 14| 5947 |20.12.2008 Защо убиха Андреас... . 18| 7698 |23.09.2008 Защо институциите мълчат по случая? . 1| 5842 |05.04.2008 Пирати държат 30 заложници на яхта край Сомалия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads