Реклама / Ads
25| 19171 |15.05.2012 АКТУАЛНО

Кръгът "Апостолите" искал бизнеса на Гриша Ганчев

.
Кръгът „Апостолите” може да превземе бизнеса на Гриша Ганчев със захар. Този кръг иска всичко от всичко, а не дялове. Има ресурс да го постигне. Досега на Гриша Ганчев му се получаваха нещата с предишните правителства. Ако обаче са верни нещата, които се огласяват сега от акцията за захарта – го чакат големи проблеми.
 
Това заяви по Нова тв Емил Димитров-Ревизоро, бивш шеф на митниците.

Защо чак сега се удрят смени на Капитан Андреево? Защо само там? Подобно е положението на повечето ГКПП, попита той. Според него акцията била показна за пред ЕК и нищо повече.

Най-много се печели от рискови и акцизни стоки: цигари, алкохол. Наркотиците обаче били най-печеливши, защото нанасят огромна вреда, захранват тероризма и пр. Там се въртели милиони.

Захарната афера била по-скоро раздут балон.

Излиза министър Цветан Цветанов и съобщава някакви огромни цифри. След това излиза Гриша Ганчев и казва, че не е точно така, но трябва да се ударят тези и тези по веригата.

Ганчев мисли като бизнесмен, който е работил добре с предните правителства, в смисъл разбирал се е с тях и е плащал. Ако е вярно това, което се предполага, Ганчев ще загази. Пушилката около някаква захар от Чернобил била абсолютно несериозна. 

Проблемът е с контрабандата и нелегалния внос.

Гриша Ганчев е прав, че иска ясни правила. Не го харесвам, но му вярвам, че е предупреждавал няколко години инстанциите за нередности. Иначе няма да оцелее.

Дано сега съумее да се спаси, но се съмнявам, предположи Ревизоро.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев на свой ред е категоричен: Няма атака срещу Гриша Ганчев, а срещу проблемите в захарния бизнес.

Мистериозният кръг „Апостолите” бил естествено образувание за родните митници. Със смяната на властта, се подменяли и хората, които въртят контрабандата и печелят милиарди от сенчестата си дейност. Българската държава винаги е покровителствала нелегалната търговия по границите си, още от времето на социализма. Това разкритие Емил Димитров направи още през 2001 г. И до днес обаче не е ясно има ли реално такъв кръг и кой влиза в него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8980 |18.10.2011 Не искали да сплашват Сашо Диков, а да го убият? . 30| 8850 |30.09.2011 Оставиха Кирил Рашков под стража, а той едва издържал; искал да ходи в Сърбия . 33| 11799 |11.10.2010 Ревизоро: Сега "Апостолите" концентрират парите от контрабанда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads