Реклама / Ads
1| 6772 |22.07.2013 АКТУАЛНО

Кралското бебе се ражда по протокол

.
Кейт Мидълтън
Херцозите на Кембридж се радват на имидж на модерни родители, но протоколът по появата на техния наследник е доста строг и със стародавни традиции.
 

Преди години например министърът на вътрешните работи на Великобритания е бил задължен да присъства на кралското раждане, за да удостовери легитимността на бъдещия престолонаследник. Херцогинята на Кембридж ще избегне тази процедура, която е загърбена от 30-те години на миналия век, съобщава бТВ. За сметка на това принц Уилям ще присъства на раждането, както навремето баща му принц Чарлз бе в родилното при появата на двете си деца.

Кралицата и най-близкият кръг на кралското семейство първи ще бъдат информирани за щастливата новина след раждането на бебето, а след това и родители на Катрин. След това новината ще бъде официално оповестена в официално съобщение, подписано от кралските лекари. То ще бъде изложено в двора на Бъкингамския дворец върху триножник - същия, използван при оповестяването на раждането на принц Уилям. Модерните времена задължават Бъкингамският двореца да оповести новината едновременно в „Туитър" и „Фейсбук".

След това ще бъдат произведени 62 топовни изстрела от Лондонската кула и 41 от "Грийн парк" в близост до Бъкингамския дворец. Британският флаг ще бъде издигнат над всички официални сгради на Великобритания. Министърът на вътрешните работи ще информира официално кмета на града за събитието, а личният секретар на кралицата - генерал-губернаторите на Общността на нациите.

Дори и днес да узнаем пола на бебето, неговото име ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец - неговият баща принц Чарлз.

Но отсега е известно, че новият член на кралското семейство ще носи титлата принц или принцеса на Кембридж. Бебето ще бъде кръстено от Англиканската църква, която ще оглави след възкачването си на престола.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9720 |07.03.2013 Внимание: Започва роенето на гражданския протест . 12| 6724 |18.07.2011 Приемни родители за всяко бебе иска Младенов . 33| 7523 |15.07.2011 Гневни граждани: Ужасно е, че МВР мълчи за жестоко убитата Яна! . 3| 6784 |12.05.2011 За шеста поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи” организира наградите „Заедно”.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads