Реклама / Ads
16| 27821 |13.08.2018 АКТУАЛНО

Крие ли МВР истината за смъртта на Румен Андреев; синът му се оказа човек на Пеевски

.
Румен Андреев
Нови и нови въпроси изплуват около прострелването на бившия вътрешен зам.-министър Румен Андреев. Мъжът бе намерен мъртъв във вилата си в местността „Щъркелово гнездо“ край яз. Искър преди два дни.
 

От МВР побързаха да обявят, че става дума за самоубийство. Допълниха веднага, което не е практика, че Андреев се е самоубил след кавга със съпругата си.

Трагичният инцидент придоби мистериозност, след като хора, които са били наблизо, твърдят, че са чули няколко изстрела, а не един. Което е трудно обяснимо, ако човек сам се прострелва... От МВР все още мълчат.

 

Междувременно стана ясно, че син на мъртвия Андреев е адвокат Гено Андреев, съдружник в кантората на адвокат Александър Ангелов „Авиора консулт“. Това е кантората, която обслужва бизнеса и самия Делян Пеевски, депутатът милионер от ДПС. Андреев, както и Ангелов, е започнал професионалния си път от адвокатската къща на Тодор Батков -  "Батков, Стоев, Ботев и сие". Двамата я напускат през 2009 г. и започват самостоятелен бизнес.  Именно Ангелов и Андреев (и на двамата бащите са дългогодишни служители на високи постове в Държавна сигурност) са адвокатите, които са до Ирена Кръстева, когато придобива ИПК „Родина“, а по-късно и цял куп медии. Същите лица и кантората им е до Пеевски, когато той през 2014 г. поема контрола върху „Булгартабак“.

 

„Авиора консулт“ е свързвана и с придобиването на ФК „Левски“ след като Тодор Батков се оттегли от „отбора на народа“.

 

В едно свое интервю банкерът Цветан Василев заявява, че именно адв. Ангелов от „Авиора консулт“ е отишъл при него през 2014 г. с предложението да прехвърли на Пеевски най-големите активи на КТБ, между които Виваком, „Петрол“ и др. Той обаче отказал и последвало фалирането на банката.

 

„Авиора консулт“ е и катората, която защитава Пеевски в делата с английските собственици на терени и помещения, свързани с „Техномаркет“.

 

Буди недоумение бързата констатация на МВР, че смъртта на Румен Андреев е плод на самоубийство. Както и изтъкването на битова причина, коментират експерти. Това обикновено става след събиране на улики, свидетелски показания и аутопсията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16837 |02.08.2018 Фрогоко: ВАС се произнесе! Защо кметът на Благоевград крие договора с Пеевски за ”Лафка”? . 13| 13297 |30.05.2018 Убиха журналист, Мечка рита топка – няма кой да нарисува смъртта ни . 24| 12900 |18.05.2018 Н. Вълканов се скъса да хвали Борисов, българите криели доходи, Доган бил велик . 9| 8504 |07.03.2018 Министерството на финансите продължава да крие информация за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads