Реклама / Ads
17| 19249 |15.11.2018 АКТУАЛНО

Любчо Нешков: Груевски и Орбан удариха България, както не е удряна 30 години

.
Груевски и Орбан
Развитието на скандала с бившия македонски премиер Никола Груевски се превърна в тежък удар срещу България. Българската държава не е понасяла такъв удар през последните 30 години. Това става ясно от новината за потърсеното убежище от Груевски в Будапеща.
 

Унгарското издание се е обърнало към съответния служител, който отговаря за молбата за получаване на убежище на Никола Груевски в Унгария и отговорът бил кратък: По този въпрос се обърнете към българските власти. Това подсказва, че вероятно или възможно Груевски да е използвал български паспорт, за да стигне до Будапеща. Това заяви журналистът Любчо Нешков по БНТ. "Никола Груевски е продукт, лидер на чужд проект и като такъв напуска Македония. В продължение на 10 години Груевски рушеше историческото минало в Македония, започна да руши икономиката на страната чрез тоталната корупция, рушеше държавните институции, за да не стане Македония истински независима държава. Той тотално блокира евроинтеграцията на страната с цел Македония да бъде подчинена. Ненапразно той минава през Белград. Той минава през Сърбия със съдействието и помощта на хората, които направиха погрома на 27 април в Македония", допълни Нешков.

 

Всички медии, които критикуват България, са собственост на Виктор Орбан. Тези медии са известни с тежка пропаганда срещу България, срещу договора, който подписаха миналата година двамата премиери, срещу договора от Преспа и срещу евроинтеграцията на страната, категоричен е журналистът, издател на БГНЕС.

 

Как ние харесваме Орбан като режим и управление и пропускаме да споменем това, което се случва в Македония от медийната индустрия на Виктор Орбан. Тук не става въпрос за редакционна политика, а за геополитически проект, изцяло финансирани срещу страната ни.

 

Груевски не е първият ръководител, който бяга с български паспорт. Миналата година избягаха двама от най-важните служители в македонските служби с български паспорти. Те бяха арестувани в Солун, съобщи сензационна новина Нешков.

 

Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт за да избяга от страната. Това пише унгарското издание "Непшава" по повод бягството на Груевски в Будапеща и подаването на молба от негова страна за получаването на политическо убежище. "Направете проверка при българските власти". Това е краткият отговор пред журналист от "Непшава" на представител на унгарското правителство, който отговаря за правните въпроси свързани с молбата на Груевски за получаването на политическо убежище в Будапеща. Журналистът попитал висшият държавен служител следното: "Как бившият македонски министър-председател е пристигнал до центъра на Будапеща без документи, след като те са му отнети?". Груевски от лятото на 2017 година е без паспорт и има забрана за напускане на Република Македония. Повечето унгарски медии определят случая като "тежък скандал" поради отношението на властите към Груевски. Публикацията в "Непшава" е озаглавена "ВИП отношение от страна на правителството към Груевски". Изданието нарича бившият македонски лидер "македонският Орбан". В публикацията се припомнят корупционните практики от времето на Груевски и антизападните му политики. Груевски е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за 650 000 евро, пише БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9959 |14.11.2018 Шефът на МВР се подигра с Борисов и Цветанов . 8| 11710 |14.11.2018 Само във Фрог: Пламен Георгиев ”мачка” шефа на ВКС, за да си гарантира ”светло бъдеще” . 6| 18345 |14.11.2018 Стоян Тончев пред Фрог: Мафията в България си има европейски опекуни . 0| 4086 |14.11.2018 Българските граждани ще вземат международно признати изпити на майчиния си език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads