Реклама / Ads
0| 5362 |14.07.2007 АКТУАЛНО

Магьосници отново превзеха киното

.
Филмът "Хари Потър и Орденът на феникса" е суперпродукция с бюджет 150 милиона долара на "Уорнър брадърс", заснета от режисьора Дейвид Йейтс. Това е петата част от филмовата сага, която изостава от романната. През зимата българските фенове на книгата ще държат в ръце и последния том от историята за магьосника, която ще отговори на много въпроси.
 

Поредният филм от сагата за най-известния малък магьосник, “Хари Потър и Орденът на Феникса”, влетя с очакван магически старт в американския бокс офис при премиерата си. Продадените за отрицателно време билети са за 44,8 млн. долара, т.е. рекорд за дебют в сряда. “Орденът на феникса” по петия бестселър на Дж. К. Роулинг стана и международна сензация с приходи от световни продажби за 29,2 млн. долара. С това общата печалба на филма само за един ден на екраните възлезе на 74 млн. долара.

В тази част от поредицата Хари е нападнат от диментори (страховити същества, пазители на затвора Азкабан, изсмукващи цялото щастие на хората), но успява да ги отблъсне със сложно заклинание. На невръстните магьосници е забранено правенето на магии извън "Хогуортс", затова героят е изправен пред изключване и дори пред нещо по-страшно.В последствие Хари е оправдан по всички обвинения. При пристигането в Хогуортс се разбира, че Министерството на магията се опритва да вземе властта в „Хогуортс“. То назначава като преподавател по Защита срещу Черните изкуства Долорес Ъмбридж - зла и властолюбива жена, която заема висок пост в министерството. Ъмбридж поредица от жестоки наказания налага на Хари само заради твърдението му, че Лорд Волдемор се е завърнал. През цялата учебна година Хари е спохождан от странни сънища, които представляват своеобразно проникване в мислите и чувствата на Черния лорд. Тези сънища му помагат да предотврати смъртта на Артър Уизли - баща на най-добрия му приятел Рон. В започналата битка със смъртожадните се включва и Орденът на феникса, тайна организация от на магьосници, която цели да издири и унищожи Волдемор, начело с Албус Дъмбълдор. В битката загива Сириус Блек. Всички разбират за завръщането на Черния лорд. Хари разбира защо Волдемор се е опитал да го убие преди четиринадесет години.potter_5.jpg

Продуцент и разпространител на “Хари Потър и Орденът на феникса” е студиото Warner Bros. Първите четири филма са донесли на студиото обща печалба от 3,5 млрд. долара.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6251 |06.07.2007 Сексът пак ще е в града, а градът отново ще е Ню Йорк . 0| 7581 |21.06.2007 „Гражданинът Кейн” отново признат за най-велик филм на Америка . 0| 5983 |18.05.2007 Френския феномен Вебер излиза отново на български език . 0| 5910 |21.05.2007 Френският феномен Вебер излиза отново на български език от издателство "Колибри"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads