Реклама / Ads
21| 7220 |23.11.2020 АКТУАЛНО

Мая Манолова: Властта трябва да иска прошка от народа

.
Мая Манолова
Хаосът в страната е пълен. Преди да се стигне до по-строги мерки, трябваше да се вземат по-фокусирани мерки. Ние сме единствената държава в Европа, в която не бяха направени масирани тествания, каза Мая Манолова.
 

Борисов и властта оставиха хората да се оправят сами. Хората вече не умират от вируса, а от хаоса. Нищо не бе направено, за да се подготви системата през прозореца, който ни бе оставен през лятото, каза още Манолова пред bTV.

 

Легла има, но не бяха премахнати административните пречки. Доболничната помощ изобщо не бе включена в борбата срещу ковида, ние доскоро не признавахме джипитата за хора на първа линия, каза още политичката.

 

Правителството трябва да иска прошка от народа. Ние ако го слушаме това правителство, то е перфектно, но не е случило на народ. Моето впечатление обаче е, че хората спазват мерките.

 

Новият закон за ВиК ще вдигне цените на водата и ще национализира общинските ВиК дружества, каза Манолова. Например в Димитровград, цената на водата е двойно по-ниска от тази на Хасковското ВиК, в което водното дружество на Димитровград предстои да се влее в хасковското, мотивира се тя.

 

Манолова призова Борисов да оттегли новия проект и да накаже хората, които са го писали. Тя посочи, че в проекта просто пише, че ще има социална поносимост на цената на водата, но не дава определение за това.

 

А през това време депутатите дадоха тихомълком право на фирмите за бързи кредити да налагат до 200% лихва неустойка за неизпълнение, каза Манолова. Според нея в договорите често се пише, че при теглене примерно на 400 лв. кредитополучателят трябва да посочи двама поръчители. Ако не ги посочи, това е нарушение на договора, за което той дължи неустойка. Манолова призова президента Радев да наложи вето върху тази поправка, която бе приета чрез преходните и заключителни разпоредби на друг закон.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5890 |19.11.2020 Цветан Цветанов: Легловата база не дава решения, трябваше да има локдаун . 1| 4114 |18.11.2020 Депутатите от БСП от Свищовската болница: Трябва да се преценяват внимателно индикациите за хоспитализация на пациентите в Ковид отделенията . 28| 8429 |22.09.2020 Адв. Николай Хаджигенов: Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат даром

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads