Реклама / Ads
0| 10219 |21.10.2013 АКТУАЛНО

Майката на Пламен Трифонов лъже съда за сина й

.
Пламен Трифонов Източник: Булфото
Четирима бяха привикани в съда, за да свидетелстват по делото за зверски екзекутираната Яна Кръстева. На призовката на Темида се отзова единствено майката на Пламен Трифонов, който първоначално бе обвиняем за убийството на студентката. 64-годишната Емилия Иванова даде сведения, които противоречаха на показанията от досъдебното производство.
 

 

Пред съда Иванова заяви, че със сина си е събирала бутилки в Докторската градина във фаталния ден на убийството на Яна Кръстева. Тя отрече двамата да са ходили в Борисовата градина на злополучната дата 8 юли 2011 година. Възрастната жена се оплака в съда, че полицаите, които са я разпитвали за сина й, са се държали с нея безобразно. Обиждали я като я наричали циганка и определяли сина й като убиец. „Къде ви е шапката?”, с остър тон я попитали полицаите по време на разпита им. По думите й по същия начин се държали с нея и служителите на Института по психология на МВР, където била прекарала 14 часа. „Отидох там в 10.30 часа и ме освободиха в 1 през нощта”, конкретизира Иванова.

 

Защитата на Николай Русинов – Чеци - адвокат Иво Найденов се усъмни в истинността на думите на Иванова и поиска от съдебния състав да бъдат прочетени показанията й в досъдебното производство. От изреченото от пенсионерката стана ясно, че в деня на убийството на Яна Кръстева Пламен Трифонов е ходил до бившата си жена Надя в жилището й, за да види 10-годишната си дъщеря. Той бил придружаван от майка си, като по време на срещата с екс съпругата му, тя била останала навън. По думите й от 2011 година Пламен си тръгнал от жена си нервен. Тя му била казала „тежки думи”, които не искал да сподели с майка си. Вечерта пенсионерката му предложила да отидат в Борисовата градина, тъй като щяло да има концерт и урожаят с празни бутилки щял да бъде голям. „Той не обича да ходи в Борисовата градина, но тогава заради концерта се съгласи”, написала Иванова в показанията си.

 

След като насъбрали достатъчно шишета Пламен отпратил майка си да си върви. Тя си легнала в междустълбищната площадка на блок 21 в „Суха река” без него. На сутринта към 6 часа я събудил и й разказал, че се е прибрал към 2 часа през нощта без да даде обяснения къде е бил. Помолил я обаче да не казва, че двамата са ходили в Борисовата градина.

 

След като изслуша показанията си от 2011 година, Емилия Иванова увери, че не ги писала саморъчно и че не знае какво съдържат. „Просто се подписах”, заяви лаконично свидетелката.

 

Защитата на Чеци този път не ползва консултантските услуги на бившия градски прокурор Николай Кокинов. На предишното съдебно заседание се е вслушвал в съветите на подсъдимия магистрат, твърди майката на подсъдимия Емилия Русинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 39134 |24.01.2013 Пламен Юруков с изненадващи факти за Референдум 2013 . 12| 17323 |31.08.2012 Вальо Пламенов – гаранция, че сте в час . 24| 7112 |06.03.2012 Майката на Боевски: Очаквам справедливост от бразилския съд . 159| 12282 |03.06.2011 Слави Трифонов подпря Кунева, ама много ачик...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads