Реклама / Ads
26| 6494 |25.06.2016 АКТУАЛНО

Манолова като Робин Худ; сега ще брани малките производители на плодове

.
Мая Манолова
Готова съм да инициирам законодателни промени, които ясно да регламентират защитата на малките производители на плодове, каза пред журналисти в Кюстендил Националният омбудсман Мая Манолова, предаде Радио „Фокус” – Кюстендил.
 
Мая Манолова посочи, че от пролетните измръзвания са пострадали предимно малките производители на плодове в региона, които имат между 5 и 15 декара. „Обикновено се събират и продават около 5 хиляди тона, а тази година са само 2 хиляди тона череши. Това говори, че има много пострадали насаждения. Аз съм готова да дам цялата си подкрепа на черешопроизводителите и да настоявам същото да направят и институциите”, каза Мая Манолова.

Тя посочи, че законодателната уредба не е съвършена, защото тя защитава по-лесно големите, отколкото малките, но въпреки това и дребните производители имат възможност да получат обезщетения. Мая Манолова напомни на производителите на ябълки и сливи, чиято реколта също е поразена, да подадат заявления за получаване на обезщетения. „Готова съм да инициирам законодателни промени, които ясно да регламентират как се защитават малките производители на плодове и зеленчуци, при такива бедствени ситуации, които унищожават реколтата им” допълни Мая Манолова. Тя посочи, че идната сряда ще има среща с министъра на земеделието и храните, на която ще постави темата за обезщетяване на черешопроизводителите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4326 |21.06.2016 Манолова отваря нов фронт, ще храни гладуващите . 5| 4220 |13.06.2016 М. Захариев: Ангел Найденов и Манолова са идеалната президентска двойка . 5| 5396 |09.06.2016 Мая Манолова иска споделено родителство след развода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads