Реклама / Ads
34| 10087 |06.08.2020 АКТУАЛНО

”Маркет Линкс”: Слави Трифонов настигна ГЕРБ

.
При избори сега ГЕРБ има 15,2% подкрепа, партията на Слави Трифонов – ”Има такъв народ”, е втора политическа сила с 15 на сто одобрение, БСП- трета (13,5%), според последното социологическо проучване на „Маркет Линкс“ по поръчка на бТВ.
 

Данните сочат, че Демократична България има повече подкрепа от ДПС – 6,6% срещу 6,3%. Обединените патриоти са с 3% одобрение, а формацията на Мая Манолова – Изправи се - 2,6%.


Бойко Борисов губи лично одобрение, докато партията му продължава да бъде първа политическа сила.


Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен, в подобна ситуация бяхме в 2018 г., когато имаше отново ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна управлението, каза социологът Добромир Живков от Маркет линкс.


Според него годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най - ниската точка. Едва около 20% от българите смятат, че в момента държавата се развива в правилната посока, посочи той.


Според Живков в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип лидерство.


„Виждаме голяма промяна, особено в сравнение с 2009 г., когато Борисов стана премиер. В последното проучване рейтингът му е много нисък. Това е много ниско ниво на одобрение, което до момента не сме отчитали.“, смята Живков.


По думите му това е сериозен индикатор за тежката лидерска криза в най-голямата политическа криза в страната.


„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, каза социологът.


По думите му политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10221 |19.12.2019 ”Нойе Цюрхер Цайтунг”: Слави Трифонов може да е балансьор, ще променя системата . 25| 18189 |16.09.2019 Слави Трифонов: НСО предизвика катастрофа сякаш охраняват Ескобар, а не Караянчева . 50| 12599 |02.08.2019 Първан Симеонов: Слави Трифонов държи всички в шах, няма да е патерица . 17| 7877 |22.05.2019 Цацаров разпореди проверка на информация от Слави за субсидиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads