Реклама / Ads
55| 10344 |13.08.2014 АКТУАЛНО

М. Марковски: Борисов съди и Йордан Цонев-нарекъл го мутра

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съди депутата от ДПС Йордан Цонев, защото в пленарна зала го нарекъл мутра Заради имунитета му процесът се води в гражданското отделение на Софийски градски съд. Това съобщи за Фрог нюз защитникът на Борисов-Марин Марковски. Днес стана ясно, че бившият премиер е спечелил дело срещу Ворен Сидеров, като магистратите са присъдили обезщетение в размер на 200 000 лв.
 

 

Държа да кажа, че всички пари, които се присъждат  по делата Борисов ще дари в домове за сираци, отбеляза адвокатът. Той разказа и как е преминала съдебната сага срещу председателя на „Атака”. В исковата молба, която  написахме срещу Волен Сидеров бяха описани негови изказвания, които представляват груби нарушения на етичните, морални и законови норми. Едното е, че Бойко Борисов се занимава с трафик на проститутки, другото е, че се занимава с контрабанда, а третото, че прави бизнес с наркотици. Има и още едно подобно тръвдение. Става дума за четири груби неетични обвинения, които противоречат на закона и морала, уточни Марковски. Той припомни, че тези неща Сидеров е казал  в интервю за в. „Монитор”. Наше задължение беше да докажем, че те са казани във вестника и то са казани от самия него. Пътят за това е един-прилага се вестника и се разпитва журналистката, която е правила въпросното интервю. Освен това законът изисква да се посочат свидели и доказателства по какъв начин Борисов е реагирал на това нещо. т. е. моралните вреди и човешките притеснения, свързани с тези обвинения, допълни той.

 

Според думите му да се твърди, че Борисов е получил психиатричен шок не отговаря на истината. Неговата кариера и политическите борби му позволяват той да проявява търпимост към всякакви събития, които му се случват. По конкретното дело Сидеров прехвърли мярката и практически свидетелите казаха, че неговата реакция след прочитане на интервюто е била изключително болезнена и напрегната. Не защото е обиден лично, а защото е бил министър-председател, главен секретар на МВР, кмет на София. Той е заемал тези постове защото хората са го избрали и защото са преценили, че има качествата и отговорността да си гледа работата. Така, че обидите засягат не само него, но и държавата и партията, анализира Марин Марковски.

 

Той припомни, че думите на Сидеров по адрес на бившия премиер са станали достояние на много хора и  представляват много груб политически удар. Волен Сидеров не се яви на нито едно от делата. Като доказателства за интервюто му приложиха изрезки от вестници и публикации в интернет с мъгляви клевети, като там даже нямаше подобни груби обвинения.  Това беше симулация на защита, защото в гражданския процес са необходими ясни доказателства. И понеже такива неща, за които твърди Сидеров  не са се случили, те няма как да докажат истинността им. Съдът е преценил, че действително конкретните морални вреди са изключително високи с аргумент, че последиците не са свързани само с личността на Борисов, обясни адвокатът. След това припомни, че Борисов води и други  5 наказателни дела срещу лидера на ББЦ Николай Бареков и уточни, че се очаква развръзка в началото на септември. По тях няма парични искове. Това е наша преченка. Ако той бъде осъден има възможност веднага да се заведе граждански иск и да се поиска обезщетение, допълни защитникът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6683 |01.07.2014 Радан Кънев: Борисов и Бареков играят сценки . 13| 8498 |30.06.2014 М. Марковски: Затвор и глоба чакат всеки дръзнал срещу банковата система . 74| 7912 |04.06.2014 Б. Борисов: Парламентът е пародия, пада кредитният рейтинг . 16| 6551 |30.05.2014 Борисов защити Цветанов: Съдът е бил под натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads