Реклама / Ads
79| 27700 |02.05.2020 АКТУАЛНО

Марш, марш с генерала наш – всеки го иска, но не всеки го може. Нищо лично

.
Лекарят Мутафчийски Източник: БГНЕС
Марш, марш, с генерала наш в бой да летим, и враг да победим! Това е припевът на някогашния български химн „Шуми Марица“, по текст на Иван Вазов, а музиката е народна.
 

Цял ден мрежата ври и кипи по повод спирането на брифингите на Националния оперативен щаб, оглавяван от ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Едни се радват, други съжаляват – както винаги е било. Когато се нагърби с ролята, определена му от правителството, високопоставеният военен лекар би трябвало да е наясно с народопсихологията. Тя не касае само народеца, а и тия по върховете. Злобицата, завистта и тарикатлъците виреят най-много именно там „горе“. Генералът-професор понечи да се качи на властовия Олимп по стълбата на обстоятелствата. Не че това не е ставало досега, но заелите ложата на върха не обичат новодошли. Особено, ако някой друг ги бута и натрапва. Дори тези, които се мислят за всесилни, понякога се дънят. Особено те.

 

Забележете с какъв трагизъм пеевските медии се хвърлиха да защитават героя-генерал и да ръфат като кучета всеки, който не е влюбен в него. Само този факт е достатъчен за определени изводи, но не е единствен. В препълнени със злоба репортажи пак същите медии описват „масов протест от десетки граждани“ срещу президента Румен Радев. Опънати палатки, крясъци, напрежение и прочие боза. Всъщност няколко човека с напълно неясно бръщолевене. От яростно плюене по Радев, до екзалтирана защита на Мутафчийски. Това вече е комично. Но какво да измисли безмозъчният център на една продънена пропагандна машина? Неистовата подкрепа за генерала именно от този кръг е силно смущаваща. Може да не я е искал, но я прие охотно. Не Борисов – те го употребиха. Дори с лакейските въпроси, които му задаваха. Същото очаква и онези, които разчитат на ползи от малоумното мероприятие пред „Дондуков“ 2.

 

Ако ген. Мутафчийски искаше да каже нещо, можеше да направи изявление, прес-конференция или отворено писмо до медиите. Нямаше нужда да иска разрешение от този или онзи. Щеше да му отива на най-важната титла „хирург“, на професорското звание и пагона. Не го направи и въпросът дали с него е постъпено справедливо или не още виси във въздуха. Значи е съгласен. Този, който го назначи, явно разбира доста добре от характери.

Щабът щял да продължи да съществува. Е, и Медицинският център продължи да съществува след… смъртта си…

Нищо лично.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 14355 |03.04.2020 Милен Цветков: Снимката е от бюро по труда Младост - десетки хора наредени на опашка всеки ден! . 12| 9449 |17.04.2018 Камери на всеки ъгъл на Спортната палата като ”Мисията невъзможна” заради Иванчева . 0| 5542 |17.04.2018 На границата - на всеки километър по двама граничари . 4| 8721 |08.08.2017 Слатински: Всеки ден у нас е крачка назад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads