Реклама / Ads
3| 6598 |10.01.2019 АКТУАЛНО

Методи Лалов:Гнусно и низко е да използваш етническата тема за партийни цели

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС
Да използваш етническата тема за партийни и конюнктурни цели е изключително низко. Още по-гнусно е, когато си във властта и си отговорен за решаването на социалните - образователни, икономически, здравни и др. проблеми на дадена етническа група, които проблеми са в основата на генерираната от тази група престъпност.
 

Това заяви Методи Лалов. Ето какво още каза той.

 

Да заклеймяваш цял етнос заради извършени престъпления от отделни негови членове е израз или на ниска култура, или на ниска почтеност. Да използваш етническата тема за партийни и конюнктурни цели е изключително низко. Още по-гнусно е, когато си във властта и си отговорен за решаването на социалните - образователни, икономически, здравни и др. проблеми на дадена етническа група, които проблеми са в основата на генерираната от тази група престъпност. Или си в коалиция с тези, които са във властта от десетилетия и са експлоатирали проблемите на тези групи.


Съдия съм от 15 г., наказателен от 12 г. Виждал съм стотици престъпници. Едни от най-безскрупулните не бяха от малцинствата. Когато виждам, че "първите хора" в държавата сеят публично невежество и омраза и те се самоопределят като българи, тогава аз се срамувам, че съм българин. Връщам се отново в детството си, когато исках да съм Маркъс Милър, гениален басист и Карл Люис, един от най-великите лекоатлети на нашето време (точно така, едновременно). Опа, та те са чернокожи, а всички сме чували за престъпността в Харлем, например. Вероятно и за тях някой ментално затлъстял индивид ще каже, че са нагли. Аз обаче искам да съм като тях, а не като него. И ще възпитам синовете си не да мразят етноси заради престъпленията на отделни техни членове, а да са непримирими към тези, които са отговорни за решаването на проблемите на тези етноси, така че същите да не живеят в изолация, бедност и безпросветност. Ясно ли е?!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10127 |21.12.2018 Методи Андреев за Фрог: Доган иска безвремие . 12| 13171 |07.09.2018 Бившият шеф на СРС Методи Лалов: Да бяха претърсили и ЦУМ . 28| 20201 |30.03.2018 Методи Андреев пред Фрог: Срамувам се, че премиер ни е Борисов, на ход е Тръпм с ”Магнитски” . 19| 17162 |27.03.2018 Методи Андреев пред Фрог: Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори – Ердоган и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads