Реклама / Ads
12| 17217 |14.01.2015 АКТУАЛНО

Д-р Б. Миланов: Вложителите в КТБ ще гоним до дупка гуверньора

.
д-р Борислав Миланов
Вложители в КТБ ще се жалят пред Еврокомисията в България от БНБ и от нейния управител Иван Искров, заявиха те на пресконференция.
 

Живяла съм във Франция и мога да ви уверя, че демокрацията там няма нищо общо с демокрацията тук. Тук има диктатура, това заяви вложителката в КТБ Миглена Танчева – Камполо, която в знак на протест срещу недопускането й в банката в Стара Загора запали гума миналата година и бе арестувана.

 

Не може да бъдеш задържан и да ти съставят акт от 500 лева, затова, че си търсиш правата, възмущава се гражданката.

 

Никой не искаше да ни чуе. Трябваше да излязат посланици от различни страни, за да посочат проблемите ни и тези в съдебната система. Бойко Борисов обещаваше, че като дойде на власт, ще оздрави банката. Но нищо не направи? Загубихме надежда в институциите, затова ще се борим на европейска територия, категорична бе Камполо.

 

Това, което се случва, е абсурдно. Така както гуверньорът Иван Искров обещаваше, че ще отвори банката след месец, после след два, но не го правеше, така всеки ден се появяват нови и нови лъжи. Бойко Борисов призова да забравим какво се е случило през 2014 г. Какво означава това?! Това е все едно да се забрави геноцида към евреите?!, посочи съпругът с френски произход на вложителката Мишел Камполо.

 

Зъболекарският съюз също е със сметка в КТБ. Неговият председател д-р Борислав Миланов се зарече, че „ще гони до дупка гуверньора Иван Искров”. „Ще го гоним до дупка за всяко негово кихане, ако не е по протокол”, допълни той.

 

Той обясни, че подал жалба на 4 декември. Отговорът, който е получил обаче, не е подписан от квесторите, както е трябвало да стане.

 

300 души не са получили гарантираните си пари, обявиха вложители на КТБ. Едно лице е получило 50% от фонда, друго – 30% и т.н. Обяснението за това било, че причините са формални и всичко ще бъде изплатено. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9388 |19.08.2014 Сп. "Форбс" в защита на КТБ и вложителите . 16| 7385 |02.08.2014 Брюксел иска да се осигури достъп на вложителите до КТБ . 12| 9855 |31.07.2014 Квесторите на КТБ успокоиха вложителите с междинен доклад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads