Реклама / Ads
5| 5893 |07.05.2019 АКТУАЛНО

Митрополит Наум: Папата ще се окаже по-голям патриот от някои българи

.
Митрополит Наум Източник: БГНЕС
”Изглежда Римският папа ще се окаже по-голям патриот от някои българи, готови да продадат историята, църквата и миналото си, заради болни амбиции и бъдещи „позиции”. Това написа в профила си във ”Фейсбук” русенският митрополит Наум.
 

Наум пише за решението на Светия синод да посрещне само "протоколно" папата и да не се включи в обща молитва с него, както и отправени критики към БПЦ и към Светия отец. "Сега" публикува текста на митрополит Наум без редакторска намеса:


Вижте целия пост на митрополита:

 

"С КАКВО НИ ЗАСТРАШИ ПАПА ФРАНЦИСК?

Посещението на Негово Светейшество папа Франциск в България стана повод за всевъзможни полемики, но отприщи и безброй хули и обвинения, както към него, така и към Българската православна църква.

И защо е всичко това?

Ние, членовете на Св. Синод, го посрещнахме като наш брат в Господа, поздравихме се с Христос Воскресе и му пожелахме приятен престой в нашата страна.
Знаем, че неговото посещение в родината ни, в никакъв случай нямаше за цел да направи българите католици, както не бе необходимо и някои сънародници, определящи се за „строго ортодоксални”, да стоварват въху плещите на Римския епископ всякакви обвинения за „световна конспирация” и „виртуална демонизация”.
Решението на Св. Синод да го посрещне „протоколно” беше взето с мнозинство, въпреки различните мнения на един или друг митрополит, така че всички бяхме длъжни да се съобразим с това, независимо от своите лични разбирания.

Добре е всички да осъзнаем, че е нужно да бъдем по-добри един към друг, да обичаме ближните си и да се радваме на добронамереността към нас, което всъщност беше и посланието на Франциск. Защото Бог е любов!
Нека най-после черногледието, омразата и завистта, присъщи за мнозина хора, бъдат оставени настрана.

В Родината ни папа Франциск се помоли за мир и разбирателство между човеците, за това се молим и всички ние по време на св. литургия. А онези които сеят ветрове, ще пожънат бури, както е казано премъдро!
И още: от България папа Франциск отива в Северна Македония, но замислихме ли се трезво върху думите които той каза за делото на св. братя Кирил и Методий и отъждествяването им с българщината? За значението на многовековната българска култура и история? Изглежда Римският папа ще се окаже по-голям патриот от някои българи, готови да продадат историята, църквата и миналото си, заради болни амбиции и бъдещи „позиции”!
Пожелаваме на папа Франциск да е жив и здрав, защото е добър човек, а на българите да са по-добри и разумни, защото от това имат нужда.
Христос воскресе!"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7691 |14.05.2018 Стефан Солаков: Папата прости на Али Агджа, но не оневини България . 0| 6690 |26.06.2008 Папата не носи Prada . 0| 5673 |17.04.2008 Папата: Скандалът със свещениците педофили е срам за църквата . 0| 5441 |02.04.2008 Папата ще служи меса за гейове, а Саркози си увеличава ръста с операция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads