Реклама / Ads
2| 5776 |20.03.2017 АКТУАЛНО

Мюфтийството потвърди новината на Фрог за срещата с Ердоган

.
От Главното мюфтийство потвърдиха пред Би Ти Ви с половин уста са среща с турския президент Реджеп Ердоган, в която е правена агитация за партия ДОСТ. Както Фрог писа в събота срещата на районните мюфтии от България е била в Турция.
 
Това е проовокирало по-късно изгонването от страната на трима турски граждани като заплаха за националната сигурност.

Вторият човек след валията в Одрин е единият от изгонените като заплаха за националната сигурност от страната ни турски граждани. Това разкри бившият шеф  на разузнаването Димо Гяуров пред Би Ти Ви.

 

По непотвърдена информация отвеждането до границата се е случило след петъчната молитва в шуменската джамия. Журналистът Илхан Андай разширява списъка с имената на другите двама, получили забрана да влизат у нас - турски гражданин, посочен като бивш аташе и депутат от управляващата турска партия, за когото се твърди, че присъства в забранения предизборен клип на една от коалициите у нас.

„Той е уредил среща на нашата делегация, която е била ръководена от Главния мюфтия Мустафа Хаджъ с техния президент Реджеп Таийп  Ердоган, която среща е продължила около 10-15 минути и на която среща Ердоган си е позволил да агитира за една от партиите, която участва на изборите в България. След това е имало среща с мюфтиите, на която той е похвалил Районните мюфтии на Хасково и Кърджали, че работят много добре, потупал ги по рамото и казал - аферим нали. Скарал се е на другите мюфтии, които били пасивни и не подкрепяли тази партия”, разказа Илхан Андай пред Би Ти Ви.

 

От Главното мюфтийство потвърждават, че наши мюсюлмански духовници са били на религиозен форум в Истанбул с участието на Ердоган, но отричат да е имало инструктаж за предстоящия вот и призив да се помага на определена партия.

 

„Аз не виждам как толкова публично ще се направи това нещо и, за да се вземе инструктаж по толкова публичен начин. Гарантираме от Главно мюфтийство, че това нещо, което се твърди, е напълно клюкарска история и това са спекулации точно преди изборите”, заяви Джелал Фаик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3721 |10.03.2017 Спецсъдът потвърди ареста на Чоков . 4| 4249 |09.03.2017 Полша против заключенията на ЕС след срещата на върха . 1| 3548 |09.03.2017 Варшава плаши да провали срещата на върха на ЕС заради Туск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads