Реклама / Ads
75| 9464 |16.12.2010 АКТУАЛНО

Н. Младенов, гневен: Точка! Край на хората от службите в мисиите ни в чужбина!

.
Н. Младенов
Това е колосална излагация, но затваряме тази страница, колкото и да е болезнено. Сапуненият сериал от последните 20 години приключва; трябва да има нови хора, които да работят, да се развиват. Не може да се държим като живеещи на луната хора, които нямат връзка със света.
 

Защо каните гримаси от старите ленти, попита по НТВ външният министър Н. Младенов по повод скандала с дипломатите- агенти на ДС и гостуването на Д. Иванов в студиото.

България няма да бъде представлявана от хора, свързани със службите на бившия режим. Точка. Който иска да се изказва по темата. Да, има много човешки трагедии, има много пострадали, нонякой говори ли за трагедията на тези, които през последните 20 години искаха да станах гръбнак на новата дипломация, а не можеха да проникнат през стъкления похлупак във Външно, каза министърът.

Започнал съм консултации с народните представители и на всички обяснявам едно и също - без значение какви са индивидуалните качества и достойнства, рискът за България е голям и става дума за колосална излагация. При управлението на сегашния президент Първанов тези хора стигат 50%, но това не можем да си позволяваме повече, редом с всички проблеми, които наследихме. Смешно е, някои страни са се справили още през 90-те години, коментира Младенов.

Сега дойде редът на тази проверка, каза той. Предстоял му много сериозен разговор с президента по назначенията, но преди това щели да бъдат отзовани онези, за които не се иска негово съгласие. Това няма да отнеме много време, категоричен беше Младенов, според когото дипломатите, сътрудници на ДС, са се увеличили през последните 10 години. Това е морален риск за страната ни във вътрешен и международен план.

Ако някой е знаел за всичко това, толкова по-зле за него, каза Младенов, който каза, че не е ходил да се рови по досиетата на хората. Той се изненадал от количеството - 45% и от това, че процентът се е увеличавал през последните години. Това няма да продължи нататък, независимо от цената. Не може да се държим като живеещи на луната хора, които нямат връзка със света. Има ресурс във Външно за радикална промяна, добави той.

Държавният глава трябва да има малко достойнство
, коментира Младенов репликата на президента "Бих искал да попитам - ако Тодор Живков е бил добрият държавен ръководител, защо посланиците, дипломатите от този период насам да са лоши?”

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 14742 |15.12.2010 100-те най-мразени българи . 20| 12737 |14.12.2010 Ченге и палавата Калина скатали компромати . 6| 8498 |13.12.2010 Пиян баща уби детето си; първо го черпил с ракия . 2| 8064 |13.12.2010 Цяла седмица сняг, а след събота - слънце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads