Реклама / Ads
0| 5905 |22.07.2009 АКТУАЛНО

Момичешки банди върлуват в Пловдив

.
В Пловдив се наблюдава бум на момичешки банди. Новината съобщи за медиите секретарят на комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев.
 

Напоследък момичетата все по-често доказват, че могат да бъдат жестоки и хладнокръвни, да крадат и нанасят побои.
Агресията сред тинейджърките най-често се свежда до юмручен бой, обикновено при разрешаване на спорове с противоположния пол. Но все по-често нежната половина тероризира момчета. Вече има заведени дела за детски побой и над възрастни, разказва Василев.

Преди време пет непълнолетни момичета от район "Южен" са измъчвали с пилешки кости своя съученичка. Те съборили жертвата си на земята и пъхали в устата й остатъците от храна насилствено, разказва Василев.Скандалният случай бил укриван от медиите няколко месеца.

Не са редки случаите на сексуална агресия към момчетата. Според Василев тя се дължи на порок на възрастта, на крайно разкрепостяване, безцеремонност, пропуски във възпитанието. Откровената вулгарност на девойките е в резултат на гледането на порно филми и възможностите, които предоставя интернет, твърди експертът.

Не редки са случаите, когата представителки на нежния пол имат садистично отношение и към домашни животни.

В последните години се наблюдават Все по-чести изблици на агресия сред младежите, при това далеч не само момчета от проблемни семейства се наблюдават през последните години не само в Пловдив.

В Бургас например през 2008 г. броят на водените на отчет момичета в Детска педагогическа стая се е увеличил двойно в сравнение с 2007 г. - от 22 на 47. Провиненията им са били кражби, побои, тормоз над по-малки деца или съученички.
Най-масовото престъпление, извършвано от момичетата през 2008 г. е кражбата. През 2008 г. е регистриран бум и в противозаконното отнемане на автомобили.

В повечето случаи такива момичета не са лишавани от нищо, нито са разглезени. Според психолози причината за такова поведение е чувство за безнаказаност и копиране на скандално поведение от филмите. Семейството също е фактор, но не винаги е определящо, тъй като в тази възраст децата са изключително зависими от обкръжението си.

В много случаи агресията е проява и на скрита депресия.Конфликтите са причинени от съревнование за момче или нетърпимост, които се натрупват. По-изявен лидер обединява около себе си няколко момичета, които сформират банда за отмъщение. Понякога въпросът се приключва с няколко шамара, но друг път се стига до сериозни инциденти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 18236 |27.04.2009 Споменът за Мерилин възкръсна в Пловдив . 10| 6606 |29.01.2009 Най-добрите филми от проекта „Цветята на Корана” гостуват в Пловдив . 2| 5103 |09.12.2008 Никол Кидман идва в Пловдив като посланик на добра воля на ООН . 2| 5559 |19.09.2008 Миланската филхармония с двучасов концерт в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads