Реклама / Ads
0| 5200 |11.08.2007 АКТУАЛНО

Мощна дарк вълна ще залее Каварна

.
За втори пореден път фестивалът „Trash Till Death” ще завладее и пренесе феновете на дарк музиката в страната на „тъмните сили” на 15 август на стадион Калиакра в морския град Каварна.
 

 Грандиозното събитие е организирано от „Озз Мюзик” и местната община. Заедно с кмета Цонко Цонев преди концерта метъл бандите ще открият новия саниран блок, на който е  изрисуван образа на покойния Емил Трифонов – Кембъла.
dark_funeral_01.jpg Основен участник на събитието е една от най-популярните траш/хеви метъл групи  – Sepultura, които взеха участие миналия уикенд на фестивала за сценични изкуства във френския град Селастат. Там те изненадаха феновете си като поканиха на сцената тибетския певец Лотен Намлинг. Той изпя „Тибетците са по-щастливи в Тибет, китайците са по-щастливи в Китай” под звуците на класическата „Bullet the blue sky” на Ю ТУ. Най-силният период на групата е от 1986 г. до 1996 г., когато издават култовите албуми „Arise”, ,,Chaos” и ,,Roots”. Интересът към тях позатихва, след като създателят, вокалистът и китаристът на бразилската легенда Sepultura  Макс Кавалера ги напуска. Групата, обаче, не се отказва от музиката и те продълважават  да правят „резачки” и до днес. На концерта в Каварна, траш бандата, въпреки това, ще излезе и без брата на Макс Кавалера – Игор, който наскоро също  си тръгна от бандата.sepultura.jpg
За т
оталното потапяне в дарк саунда ще се погрижат и другите хедлайнери –шведските блекметълисти Dark Funeral, които не присъстваха на миналото първо издание на фестивала в Каварна. Този път те няма да допуснат тази грешка. Техният пърформанс ще бъде сатанинско шоу с бълващи огън машини. Да не пропуснем и диаболистични, антихристки и агресивни им послания, с които те бомбардидат публиката от 1993 г. насам. За престоя си в Каварна Dark Funeral си поръчаха черна тоалетна хартия с пиратски черепи. За тяхно съжаление, обаче, на разположение е само бяла хартия, тъй като такава, каквато искат, се продава само в Съединените щати на цена 4.50 долара за ролка.
Преди тях на сцената ще се покажат и румънските дет маниаци
Necrovile. Те са третата група, вземаща участие в таз годишия фест „Trash Till Death”. Тяхната формация е създадена през 2001 г. от студентите Cluj-Napoca, Calin и Daniel. Скоро след това те подписват  с лейбъла ,,Mirgilus Siculorum Production” и издават първия си албум – ,,Into the Gory Scripts”. След първите си по-големи изяви и шоута, към групата се присъдиняват китариста Radu и барабаниста Florin. По това време се появява и женското присъствие на Ela на бас китарата, която засилва още повече интереса на феновете към формацията.
Концертът започва в сряда от 20:30 часа, а цената на билета е 20 лева.Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5312 |10.08.2007 Ремонтът на Орлов мост раздели столичани . 1| 5183 |10.08.2007 По кината в Европа пуснаха филм за великия Зидан . 0| 5191 |09.08.2007 Французин арестуван за незаконен превод на Хари Потър . 57| 71836 |08.08.2007 10 лв. върви „свирката”, а 20 – секс с малолетни в Обзор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads