Реклама / Ads
0| 5714 |15.07.2015 АКТУАЛНО

Москов: Обвързването на Русия със съдебната реформа е опасно геополитическо заиграване

.
Петър Москов
Съдебната реформа засяга всички ни еднакво, заяви по НТВ министърът на здравеопазването Петър Москов. По повод плакатчетата с надпис "Психодесни" той каза, че те са нелепи дори от естетическа гледна точка.
 
И ГЕРБ, и РБ искат да проведат рефформите, затова е нужно да минат конституционните реформи. Тонът, начинът на разговори трябва да бъде променен в името на това. Вчера към пасквилите се прибави и видеовариант, завършващ с това, че тези, които искат да направят съдебната реформа, пречели на любовта към Русия, което е абсурд, посочи той. И каза, че с ДПС имали много какво да си кажат за това. Въпросът е има ли мнозинство за съдебната реформа като определена ориентация на държавата, посочи Москов. Трябва да се намери консенсус, защото целта е важна. Трябва понякога да прехапеш себе си, да има връщане на масата на разговорите, без квалификации и епитети, каза той.

Представители на РБ, вкл. и аз, ще се срещнем днес с представители на ДПС. Не става въпрос за извинение, аз за тон или за конкретни думи още миналата година съм поднесъл извинения. Ще направя всичко възможно ДПС да подкрепи проекта на управляващите. Има приоритет и той е провеждането на съдебната реформа и промяна в Конституцията. Конструктивен диалог от страна на РБ ще има, стига тонът на РБ да не е само повод за отказ. Тогава ще стане ясно, че всъщност има нежелание или фалшива евроатлантическа ориентация, констатира Москов.

РБ ще направи нужното усилие. Правят го и депутатите от ГЕРБ. Имаме една и съща цел. Срещата с Лютви Местан е по предложение на Радан Кънев, поясни той.

За кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман Москов каза, че има теми, по които не е подготвен да отговаря, не мислел, че е добра идея, но нека депутатите от РБ да решат, каза Москов.

Нашата НЗОК ще има право на селективен избор с кои лечебни заведения да сключва договори. Имаме толкова много болници, защото досега никой не го е контролирал, а това е неефективно и системата е финансово непрогнозируема. Когато стане националната здравна карта, ще се определят и достатъчен брой болници, а Касата ще сключва договори с болниците, които селектира. Защо всички питат какво ще стане с болниците, а не питат какво ще стане с пациентите, запита Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9524 |25.06.2015 Коритаров пред Фрог: Русия може да покаже мускули, но това не бива да ни безпокои . 17| 10245 |15.04.2015 Експерт за Фрог: Взривените гранати били за Русия . 47| 7853 |16.03.2015 "Алфа Рисърч": Българите искат Русия без Путин . 20| 5718 |16.12.2014 Министър Москов: Не ДПС е оскърбено, а българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads