Реклама / Ads
0| 4916 |08.08.2008 АКТУАЛНО

Музикалният фестивал Melt отпразнува единадесетата си годишнина подобаващо.

.
Първото важно нещо, което трябва да знаете за Melt е чувството, което човек изпитва когато е обкръжен от огромни индустриални машини от средата на миналият век. Тези машини помагат за оформянето на шест сцени. В продължение на 3 дни и нощи повече от 100 изпълнения радваха публиката.
 

 

 

Колкото и огромни и потискащи да изглеждат тези машини, човек не може да не се замисли как също като техно музиката, която е ориентирана да гледа към бъдещето, тези машини също са били вдъхновени от надежда и оптимизъм. Те ни карат да се замислим по какъв начин съвременната технология може и вреди на околната среда.

 

Какво по-добро място за провеждането на техно фестивал?. Складове и индустриални зони често са основните места за провеждането на ъндърграунд събирания още преди да се появят на глобалната сцена. Този фестивал просто следва традицията и поставя техно музиката там където се чувства комфортно - сред огромни машини.

 

Но техно музиката далеч не е единственото музикално звучене представено на този фестивал. Тук намират място, рок, алтернатив, прогресив и т.н. Списъка с известни изпълнители е много голям, което още веднъж говори за сериозността на събитието. Поглеждайки на страниците на „The Guardian” забелязвам, че и те са отразили събитието, което също говори за неговото ниво. Една от техните авторки разказва:

 

Does It Offend You, Yeah? - We Are Rockstars @ Melt! 08

 

{YouTubeVideo id=5c6DoXdGaxM}

 

„ В момента, в който зърнеш Ферополис – „града на стоманата”( който през останалата част от годината е музей на открито за индустриални машини) си просто изумен от красотата на тези машини. През деня те се врязват в небето, а нощем когато биват озарени от разноцветни светлини изглеждат едновременно опасни и вълнуващи”

 

Трябва да се отбележи, че за разлика от повечето големи фестивали тук публиката е предимно местна, няма претенции и излишни модни изгъзици, хората тук са сериозни в желанието си да се забавляват и определено знаят как да го правят.

 

Тази година изпълнители като Stereo MC’s, Robin, Bjork, Mr Oizo, Booka Shade, Miss Kittin & The Hacke, Goldie vs. Doc Scott  и много други държаха публиката ентусиазирана през цялото време на фестивала.

 

За да ви покажа разнообразието от музика ще ви пусна и клипче на изпълнителка на име Miriam Makeba, която преди години е правила турнета с Нина Симоне. Надявам се да може да си представите съществуването на подобна музика в симбиоза с модерните стилове. Защото на този фестивал тази симбиоза е факт.

  Miriam Makeba - Pata Pata

 

{YouTubeVideo id=kCc61z9IFu4 }

 

Но с толкова много музика на глава човек логично желае да си отдъхне. Тук локацията  на фестивала ни прави нова приятна изненада. В непосредствена близост до мините се намира езеро в която човек може да се освежи в горещите Юлски дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4578 |10.07.2008 Фестивалът Seeme се изкачи до нови висоти . 0| 6129 |23.07.2008 Нов музикален фестивал води световноизвестни имена като Asian Dub Foundation, Groove Armada и др . 1| 5252 |14.07.2008 Тежък рокфестивал ще се вихри край бреговете на Каварна . 2| 5459 |27.06.2008 Интелектуалното и сериозно кино взима връх на Московския фестивал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads