Реклама / Ads
51| 7045 |28.09.2011 АКТУАЛНО

МВР арестува цар Киро

.
Ромският бос
Ромският бос Киро, който възпламени етническото напрежение в страната, е бил арестуван късно снощи от МВР. Срещу Рашков е повдигнато обвинени за заплаха за убийство, за което може да получи до 6 години затвор. В ход са няколко данъчни ревизии срещу него и фамилията му.
 

 

Това обяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.

 

Според него в Катуница в първата нощ на размириците е имало криза на нравите, предизвикана от нещастния инцидент със смъртта на 19-годишния Ангел.

 

Георгиев отчете, че ще бъде много тежко, ако МВР допусне етническо напрежение. Той е категоричен, че не цялото общество е настроено срещу ромите и турците, а вандалските актове са били извършени от лумпени и маргинали.

 

Като цяло хората са възмутени от различните държавни органи и бездействието им в продължение на години. Имало е безнаказаност в страната, но държавата се върна, обяви Георгиев.

 

В студиото на Нова ТВ той коментира за пореден път критиките към МВР, че в нощта на инцидента в Катуница е можело да действа по-силово и да предотврати палежите на къщите на цар Киро. Главният комисар беше категоричен, че са спекулации твърденията, че в Катуницата били пристигнали само около 100 фенове. Според МВР само 700 са били паркираните коли на външни хора.

 

За първи път Георгиев призна, че по време на размириците е имал няколко лични разговора с премиера. Борисов му казал: Ти си на мястото, ти преценяваш, аз те подкрепям.

 

Естествено е премиерът да е недоволен, когато вижда горящи къщи. Направихме повече от възможното, но е факт, че нямаше горящи хора. МВР не взе страна в конфликта, обясни Георгиев.

 

Главният секретар разкри още, че ВКП е започнала проверка на цялостната работа на прокуратурата в Асеновград през последните години. Целта е да се установи имало ли е чадър над ромския бос и фамилията му, има ли прекратени дела срещу него, защо са подценявани жалбите на гражданите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13643 |30.08.2011 В блока на Тодор Славков арестуваха Севдалин Минчев? . 10| 6706 |21.04.2010 По света не арестуват с цветя и бонбони . 0| 5429 |15.01.2010 Арестуваха убийците на медийния бос А. Хаджикостис . 0| 5855 |21.09.2008 Арестуваха Джордж Майкъл за притежание на наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads