Реклама / Ads
4| 5559 |09.12.2014 АКТУАЛНО

МВР: Няма данни за упражнено насилие върху Петко Сертов

.
Вътрешният министър Веселин Вучков
Към момента МВР не разполага с данни да е упражнено насилие върху Петко Сертов или да е извършено някакво престъпление, каза пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков. Бившият шеф на ДАНС е в неизвестност от 4 дни. Ръководството на МВР категорично отрече появилата се информация, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е регистрирал в хотел и е изтеглил голяма сума пари преди да изчезне.
 
От своя страна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече повечето от появилата се информация и версии до момента. Извън министерството обаче продължават коментарите по различни хипотези, сред които е и самоубийство.
До този момент никой не е подавал сигнал да е виждал някъде Сертов.

Утре сутринта вътрешният министър и главният секретар ще дадат подробна информация затова какво е направило МВР до момента по случая. От вътрешното министерство апелираха и към хората, ако някой има конкретна информация къде е бившият председател на ДАНС, да се обади.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков отхвърли категорично възможността патрули на полицията да охраняват линейките, които влизат в ромските квартали. Според него МВР няма такъв ресурс.

Всяка линейка да бъде придружавана от патрулка - това просто няма как да стане по няколко причини. Първо, че ние не можем да осъществяваме мащабна охранителна дейност на всички държавни служители, защото след това ще трябва да охраняваме данъчни, горски стражари. Разбира се, има проблем с нападенията над лекари, които оказват спешна медицинска помощ и по тази причина децентрализирахме решаването на проблема, така че по областни дирекции ще си направят срещи между полицията и Спешна помощ и ще решат кога и в кои квартали да се оказва такова съдействие. То и досега е оказвано.

 

Сега очевидно в няколко региона в страната трябва да стане по интензивно, но още нещо искам да кажа, МВР не събира данни за етническия произход на лицата, които са предполагаеми извършители на престъпления. Това е категорично. Такава информация ние не събираме и не сме предоставяли, включително и на здравното министерство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6260 |26.11.2014 Коритаров: Ако няма обвинения, операцията на ДАНС е "падни-стани" . 0| 6082 |20.11.2014 Адв. Л. Рангелов пред Фрог: Съдия Райковска няма да прави реформи във ВКС . 11| 4989 |20.11.2014 Стоянова: ПФ няма право на вето върху назначенията на кабинета . 12| 6806 |09.11.2014 Проф. Джераси: След 2050 година сексът няма да прави бебета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads