Реклама / Ads
12| 5983 |03.12.2010 АКТУАЛНО

МВР притисна директора на Оряховската болница

.
Късно в четвъртък полицаи са влезли в дома на директора на болницата в Горна Оряховица д-р М.Кожухаров, от когото са поискали да изземат мобилните телефони на него и цялото му семейство.
 

Снощната визита на полицията в дома на Кожухаров е продължение на скандалния арест на четирима лекари от същата болница, заподозрени че умишлено са умъртвили новороденото на 17-годишно момиче.

В ефира на БиТиВи д-р Кожухаров обясни, че според него действията на полиция са необясними за него. Той не е бил нито уведомен за посещението на полицаите, още по-малко някой го е молил да предаде мобилния си телефон. 

Директорът на Оряховската болница подчерта, че хората в града добре го познават, за да бъдат манипулирани по този начин. Освен това след консултация с адвокат той е отказал да предаде телефона си, тъй като полицаите не са имали прокурорска заповед за това.

Пред БНР депутатът от Синята коалиция Димо Гяуоров съобщи, че той е дал указания на Кожухаров да не предава телефона си. "Аз снощи бях в парламента, когато се обади шефът на болницата. Аз си позволих лично да му дам указания да не изпълнява незаконосъобразни разпореждания на полицията. Но съм изумен, че в 21-ви век в България, член на Европейския съюз, може да се вихри милиционерщина. Днес ще се опитам да изясня дали това е по указание на министъра на вътрешните работи, или е нечие своеволно действие. Ако е своеволно действие, този, който си го е позволил, трябва мигновено да се маха от там", заяви Гяуров.

Припомняме, че вчера четиримата медици, заподозрени в умишлено убийство на новородено, бяха освободени от ареста, след като прокуратурата заяви, че засега няма основание да бъдат задържани за по дълго от 24 часа и да им бъдат повдигани обвинения.

Въпреки, че те бяха освободени, а назначената съдебно-медицинска експертиза офицално не е излязла, вътрешният министър Цветан Цветанов заяви в четвъртък, че полицията има достатъчно доказателства за ареста на горнооряховските лекари.

В петък Цветанов ще бъде изслушан от депутатите в парламента по скандалния случай в Горна Оряховица.

Случаят продължава да тъне в мистерия и противоречиви показания. Според майката бебето е било нормално развито за шести-седми месец от бременността и е мърдало. Според лекарите от болницата обаче става въпрос за аборт, а не за раждане.

Случаят се заплита още повече и заради непотвърдена до момента от полицията версия за подслушване на лекарите от болницата в рамките на готвена друга полицейска операция.

В 12 часа днес обвинените в умишлено убийство на новородени лекари и директорът на Оряховската болница ще дадат пресконференция, за да коментират проблема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9283 |02.12.2010 "Презерватирай се!" - грубо отношение и долна лексика . 6| 5511 |02.12.2010 В. Рашидов: В България се самонаграждават всеки ден . 28| 10538 |01.12.2010 Църквата забрани рибата на Никулден . 20| 12299 |29.11.2010 Изхвърлят Станишев от „Магнолия”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads