Реклама / Ads
0| 6353 |13.12.2013 АКТУАЛНО

Награждаване на победителите в „Цветна олимпиада“

.
Учениците от област Сливен, които се съревноваваха в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, ще бъдат наградени на тържествена церемония на 14 декември от 18:00 ч. в залата на НТС. В четвъртък представители на Движението, училищата, РИО – Сливен и Община Сливен сравниха резултатите на участниците и определиха областните победители в инициативата.
 

 

Олимпиадата се проведе от 4 до 11 декември в училищата – 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.

 

Първенците ще бъдат наградени от утвърдени в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието. Подарък за всички деца ще бъде поздравът от хип-хоп таланта Бобо и любимата на младежите изпълнителка Сантра.

 

Освен това от всяко училище ще има творчески изяви на ученици – ще бъдат изложени макети, ще има коледен базар с картички от бисквити и др., изпълнения и танци.

Очаква се да присъства зам.-кметът по хуманитарните дейности на Сливен – г-н Иван Славов, световнаият шампион по гребане Виктория Димитрова, представители на БАН и на РИО-Сливен, проф. д-р инж. Андреас Хараламбус, адв. Андриана Андреева, зам.- председател на адвокатската колегия в Сливен, Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей Сливен, Даниела Ненчева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович”.

 

Учениците се съревноваваха по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. В олимпиадата могат да участват ученици  от 8 до 12 клас, а при провеждане на изпитите критериите са повишени. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“. В края на учебната 2013/2014 година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на Община Сливен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6506 |12.12.2013 Мюсюлманска проповед: Демокрацията е религия на неверничеството . 2| 6509 |12.12.2013 Отцепникът Г. Марков-номер 398 в тефтера на Красьо Черния . 16| 5797 |11.12.2013 ЧЕЗ изтегли първия печеливш в играта „Академия Енергия“ . 12| 7741 |11.12.2013 Лидерът на "България без цензура" гостува на Шоуто на Слави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads