Реклама / Ads
1| 5994 |26.02.2021 АКТУАЛНО

Най-добрите филми на тема футбол

.
Футболът е вълнуваща игра, която запленява милиарди хора от цялото земно кълбо. Всяка седмица се наслаждаваме на великолепни мачове, а букмейкъри като палмс бет ни позволяват дори да припечелваме пари от хобито си.
 

Футболът е вълнуваща игра, която запленява милиарди хора от цялото земно кълбо. Всяка седмица се наслаждаваме на великолепни мачове, а букмейкъри като палмс бет ни позволяват дори да припечелваме пари от хобито си.

 

Любопитно е, че футболът вече навлезе и в киното. Има някои отлични филми, при които именно красивата игра е в основата на сюжета. В тази статия ще ви представим някои от най-добрите от тях. Готови ли сте?

 

Football Factory
С участието на известните британски актьори Дани Дайър и Тамер Хасан, този филм ни позволява да надникнем към съперничеството между клубовете Челси и Милуол. Или по-скоро - съперничеството между феновете им. Лентата приключва с брутална битка между агитките на двата отбора, която дълго време няма да забравите.

 

Goal!
Този емблематичен филм представя историята на младия футболист Сантяго Муньос, започнал от нищото и достигнал до най-големия клуб в света Реал Мадрид. Лентата има и две продължения, с които ще проследите цялата история на таланта Муньос, включително участието му на Световното първенство.

 

Maradona
Когато емблематичният режисьор Емир Кустурица направи филм за легендата Диего Марадона, всички знаехме, че просто няма как да не го гледаме. Този документален филм ще отвори вратите към Дон Диего по начин, който почти не сме виждали досега. Кустурица следва Марадона по улиците на Буенос Айрес, а покойният футболист разкрива своето истинско “аз”.

 

Mean Machine
В този филм виждаме в главната роля бившия футболист Вини Джоунс, който влиза в затвора след обвинения за уреждане на мачове. Зад решетките той е назначен за старши-треньор на местния затворнически отбор по футбол, а комедията ще ви накара да се усмихнете с някои наистина забавни моменти. Един от най-добрите персонажи във филма е изигран от Джейсън Стейтъм, който е в ролята на същински психопат.

 

The Damned United
Брайън Клъф е определян за един от най-великите английски мениджъри в историята на футбола. Шампион на Англия и Европа, Клъф създава истински култ към личността си, благодарение на успехите си с Дарби Каунти и Нотингам Форест. The Damned United разглежда и краткия му престой от 44 дни в Лийдс Юнайтед, където нещата не се развиват никак добре за него.

 

Pele: Birth of a Legend
Един от най-качествените футболни филми, които сме гледали. Тук ще проследите най-ранните години на Пеле, когато той все още прохожда като млад талант. Все още твърде “зелен”, но наистина талантлив, бъдещата легенда стига до националния тим на Бразилия и дори печели Световното първенство. Тук ще научите повече за трудностите, които Пеле е срещал в самото начало на своя славен път към величието. Един наистина добре заснет филм.

 

Looking for Eric
Ерик Кантона е велика фигура в историята на футбола. Днес французинът е абсолютна легенда на английския Манчестър Юнайтед, за което спомага не само талантът му, но и ексцентричната му персона. Кантона няма как да ви остави равнодушни - или го обичате, или не. В Looking for Eric можем да гледаме Крал Ерик и на екрана, което е чудесно изживяване за всички негови фенове.

 

Shaolin Soccer
Какво би станало, ако монасите от Шаолин използват уменията си, за да играят футбол? Определено това би било интересна гледка, а Shaolin Soccer ни позволява да си го представим. Тук ще видите страхотна симбиоза между футбол и бойни изкуства, като гледането си заслужава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3534 |01.02.2021 Безплатни консултации с един от най-добрите неврохирурзи доц. д-р Зафер Токташ - 12 и 13 февруари в София . 47| 24324 |17.12.2020 Полк. о.р. Петър Ненков: Бях безсилен, щях да умра, хвърлям се в боя срещу системата, заради колеги и приятели . 30| 7192 |10.12.2020 Математикът Петър Велков: Имаме 50% нерегистрирана смърт от ковид . 11| 8425 |23.11.2020 Мажд Алгафари: Хората умират от неработещата здравна система, а не от Ковид.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads