Реклама / Ads
2| 17180 |26.06.2007 АКТУАЛНО

Най-грозните коли на планетата

.
Както жените, така и колите могат да бъдат красиви, чаровни и ... грозни. Ама много! Както при по-прекрасните представители на човешкия род, така и при четириколесните зад отвратителна външност може да се крие прекрасна вътрешност. Въпреки това и колите, и жените оценяваме преди всичко по външния им вид.
 

И както се прави при конкурсите за красотата auto-press.net представя „претендентките” в обратен ред.

thumbs-1.jpg

10. Това място се пада на непознатия у нас модел на Тойота – Сцион хБ /Toyota Scion Xb/. Външността на колата е доста брутална, преминава доста близо до границата на грозотата.

9. Тази позиция е за също непознат у нас автомобил – пикапът Байя /Baja/, направен за американския пазар на базата на иначе много добре изглеждащия модел Субару Аутбек. Доста по-подходящо име за модела би било например гемия. Пикап, наистина, но не за истинския фермер, а нещо изобретено без грам мисъл.

8. Буик /Buick/ - американска марка, която звучи доста престижно. Но само на глас, защото моделът заел тази позиция -Рандеву /Rendezvous/ от 2002 г. прилича на измъчено в детството си биче, попаднало притиснато за растеж между два по-здрави бика, което го е накарало да порасне само нагоре и много малко настрани. В картинката се намесват и огромните като слонски уши огледала, както и огромен нос. Муцуна та знае ли се!

7. Това място, може би не съвсем достойно, най-вече заради корейския произход, се е паднало на Киа Рио, напомнящ донякъде на надута със сламка през едното място жаба.

6. За малко не попадна в почетната петица добре познатият у нас и правен в Турция модел на Рено Клио Символ. Колата е с външност от два залепени един за друг различни автомобила, предизвикващи почти веднага саркастична усмивка. Грозна количка, но с не лош пазарен резултат – най-вече заради цената си.

5. Последният от петицата на най-грозните определено е Мицуока Ороши Суперкар. Франкенщайн на колела, създаден от слепването на форми и идеи от Ягуар, Лотус и Ламборгини, но не от най-красивите им елементи, а от най-безобразните. Ясно е, че е спортна кола. Но някак си не те влече да седнеш зад волана й.

4. Доста учудващо е колко успешни могат да бъдат в техническо отношение автомобилите Субару и колко напред в нашата класация за автоуроди. Вторият предствател на марката в „даун-тен“ се пада на новото поколение Импреза с пет врати. Създавайки този модел, производителите направо са се подиграли с феновете на марката, като почти са догонили формите на Нисан Алмера. Но с много по-висока цена и с емблемата със зваздичките. Като на истинско Субару. Ужас!

3. Бронзовият медал на грозотата напълно приляга на урода Родиус на Санг-Йонг. Ако беше манекенка сигурно щеше да се класира доста напред в конкурса на дебеланките Макси-мис. Слава Богу, че си остава само автомобил, иначе щяха да го спукат от майтап.

thumbs-multipla.jpg

2. Среброто с пълно право ляга върху гърдите на гениите в автодизайна – италианците. Наистина трябва да си гений, за да съумеш да създадеш такъв урод. Мултипла модел 2002-а прилича на отекъл крак на тетка, напъхан с огромно усилие в тясна дамска обувка с висок ток. Втората „брадичка“ на колата дори е снабдена с фарове, подчертаващи с някаква извратеност урода на колела. Срам и позор маестро!

1.Шампионската титла отива при автомобил, който още чака да влезе в производство. Дано това да не стане, защото концептуалният модел Вебер е толкова грозен, колкото никой друг автомобил в света. Въпреки грозотата си и той като Квазимодо е готов да се сражава с всеки до него. Бърз е като стрела – 0 – 100 км/ч за 2,5 сек., максимална скорост към 400 км/ч. Ужас не на квадрат, а на колела!

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6543 |28.05.2007 Корнелия Нинова, зам.-министър: Плашеха ме като ми палеха колите и оставяха бележки . 0| 5879 |21.05.2007 Френският феномен Вебер излиза отново на български език от издателство "Колибри"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads