Реклама / Ads
1| 7217 |11.04.2008 АКТУАЛНО

Най- продаваната немска книга излиза на български

.
"Измерването на света" на Даниел Келман чупи всички рекорди в Германия и се превръща в най. четената книга след Втората световна война. Историята за двама гении вече е на родния пазар.
 

 

Книгата на Келман е цели 114 седмици на първо място в класацията на авторитетното немско списание "Шпигел". На български език излиза благодарение на издателство "Колибри". В края на 18 век двама германци решават да измерят света по свой начин. Александър фон Хумболт и Карл Фридрих Гаус са коренно противоположни натури. Единят обикаля пещери, прекосява океани и изкачва върхове, а другият почти не напуска домашното огнище. И двамата се оглеждат в огледалото на човешките си слабости, провалът и успехът, вървящи ръка за ръка - това са темите на този изключителен философски роман, написан с невероятна фантазия и изключително чувство за хумор. "Колибри" издадоха и друга  книга - творбата на Мануел Васкес Монталбан "Александрийска роза" - из случаите на прочутия барселонски детектив Пепе Карвальо.

korica_1.jpg

Преводът е на Нева Мичева, а романът търси отговор на въпроса какво свързва корабът "Александрийска роза" с жестокото убийство на една красива жена в Барселона  и чудатия детектив Пепе Карвальо, който гори книгите в камината си, за да се сгрее от януарския студ. Какво е общото между моряка, който в Саргасово море мечтае за Босфора, тайната библиотека зад един магазин, Федерико Гарсия Лорка,  деликатесите на Ла Манча и играта на третодивизионни футболсти? "Александрийска роза" установява непредвидимите връзки между нещата и се превръща в странна история за копнеж, която преминава през изкупление, през териториите на Испания и Тринидад и чрез героите говори за престъпленията, киното, проституцията, работническата класа и ред други неочаквани събития и факти, които я правят много повече от криминален роман. Едно от най- качествените и престижни родни издателства - "Колибри" издаде още в поредицата "Модерна класика" с ново оформление книгите на Джон Стайнбек - "Тортила Флет", "Нашият човек в Хавана" на Греъм Грийн, "Към фара" на Вирджиния Улф и "Светът според Гарп" на Джон Ървинг.

korica_2.jpg

Александър Иванов 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5507 |11.04.2008 Българското общество излиза да брани езика си . 0| 10649 |20.03.2008 Новият филм за Джеймс Бонд излиза по-рано на екран . 0| 5959 |04.03.2008 Крис Риа с двучасово шоу в НДК и нова книга . 1| 9319 |03.10.2007 Момичето на моите кошмари от братя Фарели излиза на екран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads