Реклама / Ads
0| 8394 |09.07.2015 АКТУАЛНО

Д-р Найденов за Фрог: Ханке ни пази от еврозоната, новите гуверньори ни бутат в нея

.
Д-р Тотко Найденов
Бащата на валутния борд Стив Ханке не от вчера и днес ни съветва в никакъв случай да не влизаме в еврозоната, защото ще си разсипем икономиката. Да си стоим мирно и кротко в борда и да си гризем сухия къшей. Да, но 4-мата кандидат-управители на БНБ планират ускорено влизане в тази пуста еврозона, дето изяде главата на комшиите-гърци, коменитра за Фрог нюз социалният медик д-р Тотко Найденов.
 

Те пък, от своя страна, казаха твърдо "Не!" на въпроса одобряват ли споразумението на страната им с МВФ и останалите кредитори, т. е. да си връщат ли борчовете? Щото, яли 15-тина години на богата трапеза, на вересия, взимали огромни суми - над 300 млрд евро (нашият БВП е малко над 40 млрд евро!), вземали пенсии от 52-55-годишна възраст, средно по 1200-1400 евро и когато кредиторите се усетиха, че фактически са осиновили гърците и те са им храненичета и си поискаха заемите, византийците ревнаха с "Не!" и заклеймиха благодетелите си като терористи и рекетьори. Те, гърците, били създали демокрацията (и педерастията, обаче, която наричали "уранизъм" - небесна любов; ама това днес е модерно и се насърчава от САЩ и ЕС), ерго - цял живот европейците трябва да ги хранят и поят и да не им искат да си плащат. Все едно да отидеш на ресторант, да си поръчаш обилна трапеза и когато дойде келнерът със сметката, да му заявиш, че имаш достойнство и чест и затова няма да си платиш, а той те рекетира. Нещо повече - вместо да се бръкнеш в джоба, да поръчаш всичко отново.


Още не разбирам защо Михаил Миков така възторжено (по примера на Фидел Кастро?) поздрави гърците с тяхното "Не!" на връщането на кредитите. Забрави ли какъв шамар нанесе на България Андрей Луканов, когато еднолично наложи мораториум върху външния ни дълг, та кредитният рейтинг на България главоломно спадна?, чуди се Найденов.

 

Бъдещият национален гуверньор (защото един от тези 4-ма кандидати ще спечели, макар да е ясно, че победителят е предварително предизвестен) има ли право еднолично, без санкция от НС и МС, да предлага влизане на България в Евросъюза?, пита социалният медик. 
И кога тай-после, яхналите Родината ни управници ще благоволят да попитат суверена - народа си, чрез един истински, а не скалъпен от смешни президенти референдум: искаме ли клатещото се евро вместо стабилния поради борда лев?

Така, както никой не ни попита искаме ли да членуваме в ЕС и НАТО.
Абе, народът... Електорат някакъв. Кой и за какво да го пита, още повече, че при това е бурно топящ се и изчезващ. Като държавата, завърши д-р Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9779 |09.07.2015 Ефим Ушев за Фрог: Спасението е в бг лева, не в еврото, казват оттатък границата . 0| 9286 |08.07.2015 Ахундова за Фрог: Лица от ляво и дясно ще са новите кредитни милионери . 0| 5877 |07.07.2015 Р. Йорданов за Фрог: Определени партии развратиха МВР, полицаите мислят само за заплатка и пенсия . 0| 6471 |06.07.2015 Асланов за Фрог: Близнашки скача от цвят на цвят за себеизява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads