Реклама / Ads
8| 5339 |10.06.2015 АКТУАЛНО

Д-р Т. Найденов за Фрог: Разрушителят на здравеопазването напира за властта

.
Тотко Найденов
Стоматологът, който разтури къщата на националното ни здравеопазване и на нейно място построи сламена колиба, не спира да обикаля медиите и да дава оценки. Ако го слушате, ще си помислите, че обърканото ни здравеопазване моментално ще се оправи, ако той отново яхне сладката власт. И репортерките го слушат в захлас. Никоя от тях не се опитва да му зададе въпроса защо без никаква подготовка, пусна тази прословута "здравна реформа", която коства живота на хиляди българи?, сочи причината за краха на здравеопазването д-р Тотко Найденов.
 

И, още: защо закупи, ремонтира и обзаведе на баснословни цени 28 здравни каси в страната? Защо създаде работа за излишни 3 000 нейни служители, които "контролират" предимно избирателно, и то без необходимата компетентност и вървят след събитията?. Защо гръмна аферата с информационната система "Аремиссофт"? Защо "реформата" в болничната помощ започна цели 2 години след извънболничната? Защо НЗОК бе създадена безалтернативно и монополно? Защо парите за здраве се събират в общия куп на НОИ и потъват незнайно къде, а не в отделна сметка? Защо лечебните заведения бяха регистрирани по Търговския закон, вкл. и Университетските болници, където професорите, доцентите и асистентите си гледат само клиничните пътеки, които им осигуряват прехраната на семействата, а не и обучението на студентите? Защо бе унищожена неотложната медицинска помощ? Защо за една нощ участъковите лекари станаха, без необходимата подготовка и квалификация, общопрактикуващи с хиляди задължения?
Но човекът без капчица свян и неудобство дърдори дълбокомислените си приказки и ругае всички властимащи просто защото отдавна не е един от тях - и, слава, Богу!
Но той не е виновен за своята наглост. Не е луд който каканиже пред микрофона и камерата, луд е който му ги дава, завършва д-р Найденов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6869 |08.06.2015 Коритаров пред Фрог: За корупцията на високо има само мъглявина от подмятания . 9| 6627 |02.06.2015 Веселинов за Фрог: Голяма част от грабежа на КТБ стана при специалния надзор . 26| 11637 |01.06.2015 Осман Октай пред Фрог: Делян Пеевски е финансовият посредник на КОЙ . 41| 15185 |27.05.2015 Юристи пред Фрог: Цацаров ще е новият министър-председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads