Реклама / Ads
0| 7353 |18.08.2016 АКТУАЛНО

Ч. Найденов: Предстои кратка и креслива кандидат-президентска кампания

.
Чавдар Найденов
Конкурентите на БСП за президентските избори най-вероятно ще се опитат да наложат празен дебат за избор между САЩ и Русия или между Русия и Европа. Предстои кратка, креслива и не особено съдържателна кампания. Такава прогноза направи социологът Чавдар Найденов.
 
По думите му, Бойко Борисов вероятно ще изчака първите фокус групи за профилиране на силните и слабите страни на Румен Радев и след това ще вземе решение според съветите на социолозите и интуицията си.
Той заяви, че не се съмнява в големите шансове на ген. Румен Радев, но уточни, че е важно как той ще ги използва. В коментар на изявлението на Радев, че както и да е летял, винаги е намирал пътя към летището, Найденов посочи, че кацането е най-отговорната маневра в пилотажа, а излитането е лесно. Социологът прогнозира, че от ГЕРБ ще предложат за изборите нова версия на Плевнелиев, малко по-прилична. "Проблемът в ГЕРБ винаги е бил един и същ – това е вождистки модел на управление и Борисов няма как да се клонира. Дори да се клонира, двамата Борисовци – този на президентския и този на премиерския пост, ще се скарат кой да е отгоре", коментира Найденов.

Найденов изтъкна още, че сега е важно дали народът иска да запази статуквото, или ще тръгне след някой, който развее знамето на промяната. "Радев не може да стъпи върху партиите, борбата тепърва започва и всичко зависи от него, заяви политическият анализатор", заяви социологът. Новата стратегия на БСП включва спечелване на президентските избори и предизвикване на предсрочни парламентарни избори, а лидерът на БСП да стане премиер – те ясно са го заявили и не могат да си позволят поражение, подчерта Чавдар Найденов пред БНР.

"Залогът е много голям както за Радев, така и за БСП", добави той. Специалистът добави, че не е вярно твърдението, че ако Бойко Борисов стане президент, ще настъпят криза и нови парламентарни избори. "Тогава той може да потърси някоя нова Фандъкова за премиерския пост. Това е формула, с която сме видели, че може да се справя", каза Найденов. "Борисов обича да финтира във вратарското поле, сега вече може да вземе решение, тъй като е ясен основният му опонент", отбеляза още социологът.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4788 |18.08.2016 Т. Петкова: Търсим бързо, но не прибързано решение за АЕЦ ”Белене” . 1| 4399 |18.08.2016 Борисов на спортна вълна, гледа нашите и се вълнува . 1| 13629 |17.08.2016 Само във Фрог: Ще строи ли Турция АЕЦ „Белене” и защо Борисов се бои от Ердоган?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads