Реклама / Ads
5| 6523 |17.11.2015 АКТУАЛНО

Найденова: Проверяват се разговорите между Янева и Ченалова

.
Соня Найденова
„Записите, според Сотир Цацаров, не са резултат от проведени СРС-та, а кой ги е правил, това ще трябва да се изясни”,Това каза в студиото на bTV Соня Найденова, представител на Висшия съдебен съвет. Според нея, сега предстои изслушване на двете съдийки от Етичната комисия.
 
Разговорът между Владимира Янева и Румяна Ченалова не е типичен за хората от системата, допълни тя. Найденова съобщи, че е започнала проверка на разговорите между двете съдийки, добили популярност като „опраскване”. Като юрист, тя каза, че вярва само на доказателства, но потвърди, че на записите са именно гласовете на двете съдийки.

Предстои да се установи дали в съдебната система има паралелна на показната страна втора действителност, в която се вземат решения. „ВСС може да извърши проверка, да изслуша страните, но не може да задължи двете съдийки да се явят и да дадат своите обяснения”, поясни юристката.

ВСС беше длъжен да започне проверка, която да се проведе от Етичната комисия. Дали са законни СРС-тата ще установи след проверка, допълни Найденова. Това, което се твърди в разговорите са предмет на проверка. Двамата членове на комисията, които са споменати си направиха отвод, припомни тя.

Преди година се говори за начина за разпределение на делата в СГС. Имаше цялостна проверка на градския съд. В началото на октомври започна да действа нов софтуерен продукт с централиризана система, каза Соня Найденова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5224 |06.11.2015 Проверяват СУ "Кл. Охридски" за разхищение на милиони . 1| 4475 |07.05.2015 С. Найденова: ВСС загуби част от своята легитимност . 4| 5556 |26.03.2015 БАБХ за Фрог: Не се проверяват съставките на добавките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads