Реклама / Ads
17| 14551 |15.02.2019 АКТУАЛНО

Напук на почернените майки: МС възлага на Калина Крумова нова мисия за пътната безопасност

.
Калина Крумова
Напук на отпора на почернените майки, загубили децата си при катастрофи, МС възлага на бившата атакистка Калина Крумова нова мисия, свързана с пътната безопасност. Става дума за това, че правителството предлага дамата, изредила няколко партии, да бъде включена в работна група по изготвяне на учебна документация за обучение на шофьори.
 

Заради това, че Крумова продължава и след махането на Валентин Радев  да бъде съветник на новия вътрешен министър по въпросите на пътната безопасност, полицаи започнаха да я наричат „Вечната Амбър“.

 

Проверка на Фрог показва, че Крумова е предложена  за новата работа на МС от зам.-шефа на МВР Красимир Ципов, но в качественото му на временен министър. На 17 януари т. г. правителството иска кандидатура й в групата да бъде одобрена от двама министри-образователния и транспортния. Очаква се днес министърът на образованието Красимир Вълчев  да реши дали ще сложи подписа си в подкрепа на Калина Крумова.

 

 Експерти признаха, че членовете на подобна работна група трябва да са хора с доказан професионализъм в областта на пътната безопасност и обучението на шофьори. Освен това сферата е много чувствителна, тъй като могат много лесно да се прокарват едни или други бизнес интереси.

 

Последно името на Крумова се свързва с разразил се скандал преди няколко месеца. Става дума за това, че бившата депутатка от „Атака“ участва в проект за обновяване на психотестове за  професионални шофьори за близо половин милион лева., заедно с политическия психолог от БАН Антоанета Христова. По този повод майките, загубили децата си при катастрофа изригнаха: "Против сме управлението на калинките. Против сме Калина Крумова да вземе половин милион за тестове. Не ме интересуват нейните политически изяви, а нейната експертиза".  Друга допълни: „Според мен Калина Крумова не е компетентна за тази дейност. С какво тя е по-добра от един специалист от КАТ или пътен инженер, например? Този избор буди неодумение. Тези средства трябва да отидат за подобряване на пътната безопасност“. Гласът на жените, обаче пропадна в дън земя.

 

Веднага след като Калина Крумова бе назначена на работа в МВР, Фрог нюз запита вътрешното ведомство:

 

1.   Проучена ли е  Калина Крумова за работа в МВР, на каквато процедура се подлагат всички служители? Какъв е резултатът от проверката?

2.   Получила ли е достъп до класифицирана информация?

 

3.   Установено ли е, дали като  депутат от „Атака”, е контактувала с  лица, осъдени на доживотен затвор без право на замяна за поръчкови убийства и рекет?

 

4.   Знае ли се, дали Крумова е имала професионални или други отношения с бившия съветник от „Атака” Петър Стоянов-Сумиста, който според ВКС е лидер на организирана престъпна група за убийства? Ако това е направено, то какъв е резултата?

 

Отговор и досега няма!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8053 |15.02.2019 Ha пocлeднa инcтaнция: Pecтapт нa дeлoтo „Лoзaн Πaнoв cpeщy KΠKOHΠИ“ . 29| 14608 |13.02.2019 Огнян Стефанов: Ако пеевските медии са прави за Гебрев, трябва да арестуват министъра на икономиката . 11| 7745 |13.02.2019 Радан Кънев: Трябва да разследваме и съучастието на бг-властта за случая ”Гебрев” . 16| 21283 |12.02.2019 Асен Йорданов пред Фрог: Случващото се с „Джи Пи“ е цинизъм, управлява ни мафиотско задкулисие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads