Реклама / Ads
1| 8940 |04.06.2008 АКТУАЛНО

Насърчиха петима млади музиканти от Държавната музикална академия

.
Петима млади и перспективни музиканти получиха снощи стипендии от по 2000 лв. като признание за техния талант и положен труд на специален концерт в зала „България”.
 
За четвърта поредна година фондът „Галерия на българските таланти” организира конкурс за студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и от Нов български университет – специалност „Музика”. Тазгодишните победителите Кремена Николова - цигулка, Надежда Кондаклиева - класическо пеене, Надежда Цанова - пиано, Веселин Михайлов - класическо пеене и Петър Македонски - тромпет бяха избрани от специално жури от изявени музиканти. Те получиха чекове по 2000 лева от ПР мениджърът на Clobul Петя Попова, учредителят на  Винарска изба Todoroff Иван Тодоров и управителят на M3 Communications Group, Inc Максим Бехар. Стипендиите им ще се изплащат на равни вноски в рамките на една академична година. Цел на инициативата е да се запази и обогати българската култура и да се насърчат българските студенти да се развиват и реализират в сферата на класическата музика.

 

talant_3.jpg
На елегантния класически концерт в зала „България” лауреатите изпълниха по едно произведение от извести и популярни композитори заедно с Академичния симфоничен оркестър на Музикалната академия. Кремена Николова изсвири Интродукция и рондо капричиозо за цигулка и оркестър от Камий Сен-Санс. Завладяващият глас на Надежда Кондаклиева изпя Ария на Лауреата из операта „Джани Скики” от Джакомо Пучини, а баритонът Веселин Михайлов заплени публиката с Ария на Ескамилио из операта „Кармен” на Жорж Бизе. Те двамата изпълниха операта „Дон Жуан” на Волфганг Амадеус Моцарт, с която 
разтопиха сърцата на всички присъстващи и нагнетиха въздуха с любовни и романтични настроения. Разбира се, нежното изпълнение на пиано на Надежда Цанова засили пламенната атмосфера, а кулминацията на вечерта постави Петър Македонски със Руската фантазия за тромпет и оркестър на Жул Леви. Завършекът на вечерта очертаха специалните гости на концерта - „Теодосий Спасов Трио”, които показаха на студентите до къде още могат да стигнат и какво да търсят в музиката.  

 Йочка Димитрова

talant.jpg 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6038 |04.06.2008 Димитър Цонев: Моето предаване не източва БНТ . 0| 5753 |04.06.2008 5 дни кайтсърф, уиндсърф и купон - NAISH GOES EAST 2008 . 2| 5151 |04.06.2008 Около фонтаните пред Народния театър цари парижка атмосфера . 12| 22069 |04.06.2008 Да отслабнем за лятото или как да изглеждаме добре за морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads