Реклама / Ads
9| 7085 |12.05.2012 АКТУАЛНО

Настъпи денят на голямото чистене

.
Днес стартира кампанията “Да изчистим България за един ден”. Доброволци от цялата страна ще се опитат да съберат натрупвания с години боклук, за да направим страната си едно по-красиво място. Целта ще бъде постигната, ако се съберат 400 000 граждани, които да съберат 200 хил. куб. метра отпадъци, маркирани на онлайн картата ни за замърсени места.
 

  

Зелената инициатива, която продължи повече от година, подкрепиха много неправителствени организации, държавни институции и частни фирми, които осигуриха безплатни консумативи и транспорт за деня на чистенето.

 

„Да изчистим България за един ден" е част от световната инициатива "Let‘s Do It"! От март до септември над 100 държави ще проведат подобни акции по почистване. С нас днес чистят и съседите ни Турция и Румъния, както и Конго и Молдова.

 

Кой къде ще чисти днес?

 

Екипът на вестник "Труд" ще чисти входа на София откъм Европа. Слагайте ръкавиците и елате да го направим заедно! Каним ви в събота, 12 май, от 11 ч да направим уборка на голямата поляна между летището и квартал "Христо Ботев" в столицата. Така със сигурност чужденците - след като слязат от самолета и тръгнат към столицата, ще виждат по-приятна картина.

 

Вицепремиерът и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и младежката организация на ГЕРБ ще се включат в инициативата „Да изчистим България за един ден". Това съобщиха от ГЕРБ. В 13.00 часа Цветанов и младежи от МГЕРБ-София ще почистят района около реновираната беседка в Борисовата градина (до открития летен театър).

В рамките на почистването представителите на МГЕРБ ще открият и реновираната от тях беседка. По беседката са подменени цели елементи от конструкцията, след което цялата е пребоядисана. Върху беседката са поставени и послания на видни европейци под формата на табели.

Над 1500 военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия ще се включат утре, 12 май, в кампанията „Да изчистим България за един ден" в над 35 населени места в страната с 24 единици военна техника, съобщиха от МО.

 

Министърът на отбраната Аню Ангелов, членове на политическия кабинет и служители на военното ведомството ще разчистват утре от 10. 00 ч. парка на Военна академия „Г. С. Раковски".

 

Военнослужещи и цивилни служители от Щабовете на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили също ще участват в кампанията. Те ще разчистват пространствата около „Авиационната библиотека" на ул. „Шейново" в София и около Щабовете на видовете въоръжени сили.Служителите от структурите на Министерството ще участват най-активно в почистването на горските територии чрез Изпълнителната агенция по горите и шестте държавни горски предприятия, съобщават от пресцентъра.

 

Министър Мирослав Найденов ще почиства ловните стопанства. В територията на над 200 горски и ловни стопанства и природни паркове са фиксирани замърсените райони. Осигурени са 20 000 чувала и 13 000 чифта ръкавици, както и транспорт за извозването на събраните отпадъци до съответните сметища. В инициативата освен горските служители може да се включи всеки гражданин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5068 |02.01.2009 Най-голямото разочарование е от бавната промяна . 44| 12975 |13.07.2008 Настъпи ли краят на българската имиграция в САЩ? . 5| 9231 |10.05.2008 Започва голямото търсене на дивата природа в Европа . 0| 5569 |03.05.2007 Светът отбелязва Денят на свободния печат с 63-ма убити журналисти за година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads