Реклама / Ads
16| 10488 |12.07.2018 АКТУАЛНО

НАТО праща съветското оръжие от страните членки в историята

.
Май трябва да режем и С-300...
В съвместната декларация на лидерите на страните от НАТО се отправя призив към Русия да изтегли войските си от суверенните територии на Молдова, Украйна и Грузия. Освен това страните членки се ангажират да освободят Алианса от зависимостта си от въоръжение съветско и руско производство.
 

От кюмюникето следва, че и България трябва да махне старото си въоръжение, което в по-голяматаси част е съветско.

 

В заключителния документ от форума се посочва, че в случай на хибридна атака Северноатлантическият съвет "може да вземе решение за задействане на Член 5 от Вашингтонския договор, както в случай на въоръжено нападение".

 

"Всяка атака срещу един Съюзник ще бъде смятана за атака срещу всички нас, както предвижда Член 5 от Вашингтонския договор. Ще продължаваме да стоим заедно и да действаме заедно въз основа на солидарността, споделените цели и справедливото разпределение на тежестта."

 

"Продължаваме да реагираме на влошената обстановка със сигурността чрез подобряване на нашето състояние за възпиране и отбрана, вкл. чрез изнесено напред присъствие в източната част на Алианса. Освен това замразяваме цялото практическо гражданско и военно сътрудничество между НАТО и Русия, като оставаме отворени за политически диалог. НАТО не търси конфронтация и не представлява заплаха за Русия.", гласи друг член кюмюникето.

 

"Ще осигурим повече високо квалифицирани боеспособни национални сили с висока степен на готовност, които да бъдат достъпни за НАТО. Чрез общия резерв от сили Съюзниците ще разполагат с допълнителни 30 големи военноморски единици, 30 тежки или средни маневриращи батальона и 30 кинетични въздушни ескадрили, които да бъдат приведени в готовност за 30 или по-малко дни."

 

"Ще създадем Оперативен център за киберпространството в Белгия, който да осигури координация на оперативните действия на НАТО в киберпространството, Единен команден център в Норфолк, САЩ, с цел защита на трансатлантическите линии на комуникация и Единно командване за подкрепа и пълномощия в Германия, което да гарантира свободата на опериране и устойчивост в отдалечени зони [. . .] из Европа и отвъд."

 

"Стартираме мисия в Ирак за невоенно обучение и изграждане на потенциал по молба на правителството на Ирак за допълнителна подкрепа на усилията за стабилизирането на страната." Ето това още е изписано още в декларацията, която ецели 23 страници.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15054 |09.05.2018 Фрогоко: Сенатор Джон Корнин иска санкции в България за фалирането на КТБ . 10| 13201 |30.04.2018 Само във Фрог: Зам.-министър на МО пробутва свой човек на конкурс за НАТО . 15| 12069 |02.04.2018 Леа Коен: България се противопостави на ЕС и НАТО, а ни подхвърлят досие на Юлия Кръстева . 56| 17212 |30.03.2018 Усмивката към Москва е шамар за НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads