Реклама / Ads
44| 15690 |16.08.2019 АКТУАЛНО

Недялко Йорданов защити „Биволъ“ – баща и поет на кръстопът

.
Недялко Йорданов Източник: БГНЕС
На 16 август вместо стихотворение, поетът Недялко Йорданов публикува позицията си по случая със сайта „Биволъ“. Медията, собственост на сина на поета – Асен Йорданов, бе замесена от прокуратурата като съпричастна към хакерската атака срещу НАП и изтеклите лични данни на милиони българи.
 

Ето какво написа Недялко Йорданов:

 

Скъпи приятели,

 

Извинете ме, че днес няма да публикувам стихотворение…

Времето, в което живеем, не е за поезия. Искам да споделя с вас своята тревога като човек и баща за съдбата на моя син Асен – собственик на сайта „Биволъ“.

Винаги съм се възхищавал на смелостта му да изважда на бял свят абсолютно проверени разследвания за престъпленията на олигархията. Получавал е заплахи, опит за убийство, бил е обект на лъжи и инсинуации. Но заедно с това е получавал огромно международно признание и европейски награди за разследваща журналистика.

Това, което се случва днес, през август 2019 година надхвърля всички възможни гадости.

 

Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за главен прокурор Гешев си позволи да обяви „Биволъ“ за поръчител на акцията за разкриване на личните данни на пет милиона българи от една компютърна фирма.

 

Тепърва ще стане ясно, че собственикът на „Бивол“ Асен Йорданов няма абсолютно нищо общо с въпросната фирма, но вече пресата на Делян Пеевски и съответно на Петю Блъсков му лепна етикета „рекетьор“.

 

Сега започват наказателни мерки срещу сайта и единствената му присъдружна фирма „Имидж едвъртайзинг“ от страна на прокуратурата и съдебните органи под формата на ревизии и финансови проверки години назад с цел да се унищожи напълно и без това останалата без почти никакви средства фирма.

 

Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават вече заплахи и предупреждения.

 

Съвсем възможно е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документация.

 

И това става днес, 30 години след толкова очакваната демокрация!

 

Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне срещу самите тях или са решили, както неведнъж през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се забрави, но важното е непокорният „Биволъ“ да бъде унищожен.

И не им пука за назряващия международен скандал…

 

Скъпи приятели,

Извинявайте, че днес вместо стихотворение четете всичко това…

Но в случая реагирам не само като баща, а и като гражданин на тази измъчена и болна държава, която носи вечното име България…

 

***

На Недялко Йорданов не му е леко. Никак дори. Другият му син – Недялко Недялков е собственик на сайта Пик, който от сутрин до вечер възхвалява и лее дитирамби в прослава на тези, които репресират „Биволъ“ и Асен. Затова и никой не проверява милионите на Недялков, нито офшорките, с които е свързван, не го притискат НАП, прокуратура, КПКОНПИ и пр. Преди десетина години го бяха подслушвали по разработката „Галерия“ по нареждане на случайник в ДАНС, а после той даде поле за изява на същия този случайник. И случайникът се възползва по милиционерски…

 

Асен Йорданов се бори срещу статуквото и това го превръща във враг на системата. Недялко Недялков пък е галеник на същата тази система. Житейски парадокс? Много повече.

 

Разминаването в моралните ценности не е новост, нито изключение в България. Нерядко подмяната на изконните човешки ценности и понятия за справедливост, морал и свобода се извършва по меркантилни подбуди. Това е болест като алкохолизма и хазарта. Болният може да се излекува с много воля и разбиране за своето пропадане. Трудна работа.

 

Един от девизите на кръстоносците бил: През кръстопътя! Смисълът бил, че именно на кръстопътя са дебнели най-големите опасности – вражеска засада, крадци, разбойници и пр. Май и досега е така.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6207 |31.07.2019 Асен Йорданов за оставката на Георгиев: Някаква искричка справедливост . 15| 10600 |15.06.2019 АЕЖ пита Цацаров запознат ли е с проверката на Асен Йорданов . 19| 12235 |14.06.2019 Известни журналисти за „терора“ в Пловдив, този срещу Асен Йорданов и къщите за гости (допълнена) . 20| 15082 |24.03.2019 Бенатова: Искам извинение от Недялко от ПИК и Славчо Велков, никой не ме е ”активирал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads