Реклама / Ads
46| 8779 |08.06.2014 АКТУАЛНО

Некултурни крясъци между културни хора в национален ефир

.
Източник: Нова телевизия
Ти, Христо, си един безкраен председател на съюза на артистите. А ти, професорке, си позволяваш да слагаш етикети на колегите от съсловието в "ла*няните жълти вестници".
 

В този стил бе свадата, която се развихри между Мирослава Кортенска и Христо Мутафчиев в студиото „На светло” по Нова тв. Водещата Люба Кулезич ги бе поканила по повод конфликта, който се оформи между двамата представители в областта на изкуството. След като Мирослава Кортенска бе номинирана за културен министър в правителство в сянка на ББЦ, Христо Мутафчиев обяви, че ще се самозапали, ако някога Кортенска получи поста.

В началото на разговора званието "професор" на Кортенска бе поставено под въпрос. Наложи се гостенката и водещата на висок глас да си задават въпроса "На колко години си?". Повод за това стана подозрението, че Кортенска не е покрила възрастовото изискване.

Христо Мутафчиев се скара с Кортенска за отношението й към починалите звезди на театъра, част от които според нея са били убити от предишната власт заради извършените неуспешни реформи.

Вежди Рашидов не можа да се стърпи да следи разразилия се конфликт отстрани безучастно и се върна пред камерите. Толкова е обидно да въртим кокалите на Криков Азарян, възмути се бившият министър на културата.

Двамата направихте една реформа, в която българският театър пропищя, обърна се Кортенска към Рашидов и Мутафчиев.

Културата не е социална дейност, опонира Кортенска на Рашидов, че е помогнал за събиране на пари за лечение на Гого от Тоника, на Велко Кънев, на Рангел Вълчанов.

Христо Мутафчиев поиска от Кортенска да изяде написаните от нея "ла*на" като й подаде сол и пипер да си ги овкуси, а Вежди извади клюката, че преди време тя ходила при него, за да урежда дъщеря си на работа. Кортенска пък обвини Люба Кулезич, че играе нечестна игра. Тя настоя, че водещата преди била любимка на Делян Пеевски и се ползвала от облагите на близките си отношения с него, а сега използва всеки удобен момент, за да говори срещу него.

Водещата Люба Кулезич едва успя да каже финални думи в предаването си, надвиквайки останалите с думите "ето така предстои да бъде управлявана културата някой ден от г-жа Кортенска", след като стана ясно, че за твърденията си Кортенска се позовава на писания в медиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11931 |29.04.2014 Да минеш през вратата между световете... . 3| 7730 |21.02.2014 За последните 10 години между 250 и 300 хил. българчета са напуснали училище . 0| 6383 |22.01.2014 Влакове тръгнаха по възстановените релси между Яна и Мусачево . 0| 8419 |03.10.2012 Министър Дончев: Бракът между НПО сектора и държавата е опасен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads