Реклама / Ads
61| 14689 |22.12.2011 АКТУАЛНО

Нешка „пикае” на българските журналисти

.
Диана Найденова отрича някога да е обсъждала хонорарите на треньорката
 


Честият навик на Нешка Робева да негодува срещу българските журналисти, дръзнали да си вършат работата, като изкарват наяве факти, които не се нравят на легендарната треньорка, мина всякакви граници. Този път в жертва се превърна опасно близката Диана Найденова, а добрият тон беше грубо нарушен.

„Когато тази пикла внесе в България 1 млн. долара и някой почне като нея да я одумва, тогава може да застане срещу мен и да ми каже нещо”. Скандалното изказване Нешка Робева направи преди седмица в предаването на Венета Райкова „Горещо”.
„Пиклата” е журналистката Диана Найденова, а поводът е изнесени данни, според които Нешка е „лапнала” баснословни хонорари в размер на 516 хил. лева от предаването на Димитър Цонев „В неделя с...” по БНТ.

„Не желая да коментирам случилото се, аз не гледам предавания от типа на „Горещо”, но разбрах за изказването на Нешка Робева и ще кажа, че най-малкото не й отива на годините грозният език, който е използвала”. Това коментира за "Торнадо” Диана Найденова. Според колежката г-жа Робева сериозно се е объркала и не проверява добре достигналата до нея информация, тъй като Найденова никога не е обсъждала, нито се е занимавала с подобно цитиране на суми. Единственият личен контакт между двете бил преди 3 години, когато треньорката по художествена гимнастика гостува в предаването „Челюсти”, което Диана водеше по Нова телевизия.

„Не отричам какво е направила тя за България, но само ще кажа, че когато внасяш нещо, това далеч не означава, че след това трябва да присвояваш”, допълни Найденова. Журналистката е учудена, тъй като само преди няколко месеца разговаряла с Нешка Робева по телефона, за да я покани в предаването „Нека говорят” с Росен Петров, и твърди, че строгата треньорка се е държала изключително мило с нея. Хладнокръвната по принцип Нешка, която от години го раздава морален стожер, не съумя да сдържи емоциите си при Венета, тъй като не успя да отрече, че чрез фирмите си „Нешънъл АРТ” и „Нешънъл бенд” е получила над половин милион лева за реализацията на предаването. Сумата е изплатена за периода от 14.09. 2008 г. до 29.12. 2009 г., а обяснението на г-жа Робева е, че всичките тези пари са за осигуряването на оркестър, балет, костюми и хореография за предаването.

И въпреки всичко сумата продължава да звучи скандално висока, при това за предаване, което имаше срамно нисък рейтинг. Също толкова неоправдателно за разхищението на държавни пари звучи и обяснението на треньорката, че трупата й нямала възможност да поема други ангажимети и участия заради предаването, което според Нешка логично води до половинмилионното „обезщетение” за екипа й.

Друга болна тема за златната треньорка е обвързаността й с Алексей Петров, след като преди година медиите гръмнаха с новината, че Робева е свидетел по делото „Октопод” и показанията й, дадени в съда, изтекоха. Тогава Нешка заяви, че не може правата й като свидетел по такова важно дело да бъдат потъпкани по такъв начин. Името й отново бе замесено с неприлична сума пари -100 000 долара, които тя дала назаем на Георги Цветанов, един от основните свидетели срещу Петров. Към днешна дата Нешка отрича да е давала подобен заем и единствено свидетелства, че Цветанов не е бил бит от Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9775 |21.11.2011 За "българските съюзници на Дарко Митревски" . 63| 17898 |29.05.2011 Скандалът с Васа Ганчева повлече БГ журналистиката към дъното . 13| 10868 |17.05.2011 Член на ЕП написа книга за пребити и убити бг журналисти . 98| 10896 |30.10.2010 В. Томова: Дано до изборите да няма убити журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads