Реклама / Ads
0| 7558 |12.06.2013 АКТУАЛНО

Незабравими емоции за „Деня на бащата” в Националния военноисторически музей

.
За втора поредна година Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата”, който посвещава на силната връзка между таткото и детето.
 

Празникът ще бъде отбелязан с разнообразни атракции и вълнуващи забавления, които ще очакват гостите на музея в началото на лятната ваканция – 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 ч. Музейните експозиции и  всички активности ще са безплатни.

Само на този ден посетителите на Националния военноисторически музей ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и многообразие от впечатляващи атракции.

Съвременната техника на Българската армия ще бъде представена от бронирана колесна машина „Гардиън”, военен автомобил „Хамър”, aвтомобил Sand-cat и високопроходима линейка – участвали в мисии, както и маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение и  катапултна седалка К-36Л от самолет Су-25, предоставени от Сухопътни войски, Военновъздушни сили, служба „Военна полиция” и Военномедицинска академия. Гостите на музея ще могат да се почувстват част от българските ВВС чрез свободен достъп до пилотската кабина на високоманеврения щурмови вертолет МИ-24, както и да усетят какво е да си в отделението за управление на самоходна минохвъргачка FM-4RM и танк Т-34, и Т-55.

Децата ще попаднат в Света на играчките, конструирайки  модели от областта на физиката, електротехниката,  метеорологията и двигателите с горивна клетка. Ще се пренесат в праисторическите времена на динозаврите, през различни исторически епохи до невиждани приключения в космоса. Ще се срещнат с приказни герои и животни, а най-малките ще строят конструкции от бъдещето и ще стимулират логическото си мислене с образователни активни карти и игри.
Търсачите на силни усещания ще изпробват точността си на специално изградено стрелбище, а любителите на шаха ще премерят сили с възпитаниците на детска шахматна школа. Лятната „Библиотека за деца и татковци” ще очаква своите читатели с най-новите си книги.

Във външната експозиция на музея бащите ще могат да седнат зад волана на атрактивни ретро и съвременни  автомобили, трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. Ще изпробват най-модерните превозни средства на две колела – електрически велосипеди и скутери.

Децата ще могат да пилотират количките Kettcar на специална надуваема писта и да водят сумо битка с гигантски костюми. 

Пясъчник, превърнат в строителна площадка с механичен дървен  кран, ще забавлява децата, а за да се запознаят отблизо с  тази дейност бащите ще ги въведат в тънкостите на строителството, включвайки се в демонстрация на ремотна дейност.

„Денят на бащата” в НВИМ се организира със съдействието на водещия на „Стартер” по БГ Радио Симеон Колев и с подкрепата на  Министерство на отбраната, Балкан Стар, Оpel, Мегатрон, John Deere, Bobcat, Hitachi, Vespa, Piaggio, Gilera, Eco Mobility, Kosmos, Genesis, Siku, Djeco, Papo, Sport Depot, Bigo Entertainment, Imaginarium, Sniper, книжарница Сиела, Спортно-развлекателен детски клуб „Ян Бибиян”, „ПСТ Холдинг” и фондация EasyArt.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10358 |10.06.2013 Мартин Йорданов покори Турция с песен . 18| 11885 |06.06.2013 Бисери 2013: Пейо ЯВОР е изтЪкан творец, написал "ЗаДоченици" . 0| 6366 |05.06.2013 "България си ти!" стартира проект за мобилен дентално-лазерен кабинет със собствени средства . 6| 7555 |04.06.2013 И. Миронова: В Израел всички знаят къде е България и какво е направила за евреите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads