Реклама / Ads
8| 6239 |17.01.2008 АКТУАЛНО

Никита Михалков отново идва в България през март

.
Най- известният руски режисьор ще участва в рамките на „София филм фест”, носителят на наградата Оскар ще получи специална награда за цялостен принос в киноизкуството в рамките на фестивала.На галавечер зрителите у нас ще могат да видят новия му филм "12"
 

 

Александър Иванов

 

С номинирания за Оскар филм на Михалков „12” ще се проведе специална руска гала вечер на „София филм фест”. Римейкът на Сидна Лъмет ще бъде прожектиран в столицата. Братът на Андрей Кончаловски прави първите си стъпки в киното едва на 14 годишна възраст, когато се снима във филма на Василий Ордински. Двеnm.jpg години по- късно се снима във филм на Георги Данелия. През 1966 година той е изключен от учлище за нарушаване на дисциплината. През 1971 година завършва ВГИК в Москва. Дебютът му е уникален – „Свои сред чужди, чужд сред свои”, филм, който влиза не само в руската кинокласика, но и в световната. Незабравими са е неговите роли в „Сибириада”, където го режисира брат му, в „Жесток романс” и култовия „Гара за двама”. Преди 21 години той снима с великият Марчело Мастрояни „Очи черные”. Най- големият си успех Никита Михалков жъне през 1994 година, когато „Изпепелени от слънцето” получава Оскар за най- добър чуждестранен филм, както и наградата на филмовия фестивал в Кан. Когато излиза „Сибирският бръснар” през 1999 година, Михалков играе в него ролята на императора, което от своя страна поражда слухове в Москва, че той ще се кандидатира на президентските избори в Русия през следващата година. Но така или иначе маестрото предпочита изкуството пред мърсотията на политиката. От 2003 насам режисьорът активно се занимава с документална публицистика, като заснема цикъл, посветен на nmv.jpgбелогвардейците със заглавие „Никита Михалков, руският избор”. Две години по- късно е преизбран за шеф на Съюза на кинематографистите на Руската федерация. През цялата 2006 година Михалков снима „12”, а следващата година с него печели за втори път Златен лъв на фестивала във Венеция. В края на миналата година Михалков отново фокусира погледите на медиите към себе си, когато по молба на телевизионния канал „Россия” засне документален филм за 55 годишнината на президента Владимир Путин. След това живата легенда на руското кино снима епопея за Великата отечествена война, както в необятната страна наричат Втората световна. Този филм ще бъде своеобразно продължение на „Изпепелени от слънцето”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5338 |07.01.2008 Английският вестник „Гардиън” : „Проблемът със свободата на пресата в България” . 0| 9322 |14.12.2007 ,,Произведено в България”, ама не съвсем! . 1| 5342 |10.12.2007 Роби Уилямс отново в Take That ? . 4| 9117 |14.11.2007 Лесби ”ангелът” Люси Дяковска помага на гей-приятел от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads