Реклама / Ads
8| 8746 |09.09.2015 АКТУАЛНО

Д-р Николай Михайлов: Европейските лидери са панически безпомощни

.
Д-р Николай Михайлов
„Сегашната криза с бежанците е плод на американския интервенционизъм в тези руинирани държави. Този гигант с пилешки мозък едва ли е предвидил каква криза ще предизвика”, заяви психиатърът д-р Николай Михайлов пред БНТ.
 
Той смята, че емигрантската гриза е произвела хаос, с който европейските лидери не са в състояние да се справят. „Европейските лидери са панически безпомощни, те са фатализирани и действат като пресрещнати от историята”, твърди психиатърът. Несправянето с кризата показва „слабостта на европейското лидерство, попаднало в клопката на къснолибералните си предразсъдъци”.

Според него днес жертва са бежанците, а утре жертва ще е Европа, която губи своята идентичност, губи себе си. „Идеята за Европа е пред голяма заплаха”, заяви д-р Михайлов. И допълни, че репортажи като този с изхвърления труп на 3-годишно дете на брега пречат на европейските лидери да излязат от „хуманитарния унес и да вземат правилните решения”.

Колкото до нахлуващите ислямисти в Европа, психиатърът смята, че във войната с радикалния ислям няма паузи и че Европа трябва да избере собствения си интерес и културна принадлежност пред „хората с друг дневен ред, които носят два вида оръжие – оръжието на експлозива и оръжието на утробата, на демографския взрив”.

Д-р Михайлов определи бежанците като обезкоренени хора, които са предприели бягство към консумативния рай. „Бежанецът е млад мъж с американски панталони и смартфон в ръка, той няма принадлежност и е кандидат за консумативното общество”, анализира психиатърът.

Според него европейските лидери не трябва да се занимават с това кой е по-добър, защото това са лесни решения, а трябва да мислят и да вземат трудните решения, без да се поддават на провокациите на медиите, които пораждат „фалшиво поведение на отговорни хора, чиято посока на действия не решава проблемите, а по-скоро ги обслужва”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7132 |10.08.2015 Владимир Чуков: Европейските разузнавания ни нямат доверие . 0| 11037 |03.07.2015 Д-р Михайлов: Убиецът на "Струма" се толерира от властта . 5| 7097 |05.03.2015 Николай Радулов пред Фрог: Борисов повтаря успешния опит да сложи жена за кмет . 2| 6872 |08.11.2014 Николай Ненчев: Ще започна с ревизия на търговските дружества

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads