Реклама / Ads
15| 5759 |02.04.2021 АКТУАЛНО

Николай Милчев: За Борисов ще гласуват олигарсите, крепостните им, мързелът, безпомощността, невежеството

.
Николай Милчев
До гуша ми е дошло да слушам, че изборите, които предстоят, са най-важните от всички досега. Все тая песен се пее, откакто свят светува и избори се правят. Но тези – сега, на 4 април 2021, наистина са решаващи.
 

Мога да ги сравня с изборите през деветдесета година. България тръгваше по нов път, по-точно – вкарваха я в новия път, и много от хората се страхуваха. Аз също се страхувах. Нещо повече – не знаех какво ще ми се случи след ден или след седмица и гласувах за това, което познавах, и за това, в което вече бях намерил своето място – за добро или за зло.

 

Сега е същото. Немалко хора успяха да се уредят, да се наместят, да свикнат с простотията и лъжата, да треперят над чинията си с каквото там са им отсипали в нея и всяка промяна ги плаши.

 

Тези хора ще гласуват за Бойко Борисов, защото така не им се налага да се изправят на пръсти, да полагат усилия, за да видят, че освен от джипката България може да се управлява и от сърцето, от ума и от бъдещето.

 

За тях Бойко Борисов е ясен – той е техният човек, който няма да ги пипне с пръст, ако слушкат и ръкопляскат. И ако махат с умиление отстрани на пътя. Но само отстрани...
За тях възможността да видят на премиерския стол образован, честен и компетентен човек, е кошмар. Такъв човек ги плаши, той им е враг. Враг им е и защото освен всичко друго говори с повече от триста думи.

 

И забележете – за Бойко Борисов ще гласуват не само олигарсите и техните крепостни, не само чиновниците и тяхната рода – за Вожда от Банкя ще гласуват Сънят, Упоението, Мързелът, Нищетата, Безпомощността, Невежеството.
Последните месеци от джипката той говори единствено на тях.

 

Затова в неделя всички отидете и си „дайте гласа“. Дайте си гласа, за да стане гласът ви говор, смисъл и надежда! Ако не гласувате, гласът ви ще си остане звук.
Тези избори наистина са решаващи. След тях пътищата са два – на блатото и примирението или на болезненото въздигане и просветление.
Не ни ли омръзна да ни управляват примитиви, да ни крадат и лъжат, а ние да се прозяваме и да спим?

 

В неделя не си и помисляйте да спите. Гласувайте, за да стане гласът ви надежда.

 

Николай Милчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 24837 |31.03.2021 Германски дипломат: Всеки непредубеден би очаквал, че Борисов и антуражът му ще са изметени. Но България си е България . 19| 13511 |25.03.2021 Разузнавачът Д. Димитров: Борисов се влачи по корем, за да изкара 3-ия мандат . 23| 8528 |16.03.2021 Чуждестранни медии ядосаха Борисов, питат го за свободата на словото . 40| 12225 |13.03.2021 И Алибегов стана ”куфар” на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads