Реклама / Ads
3| 4821 |25.11.2016 АКТУАЛНО

Нинова: 3 пъти повече станаха незаловените бежанци

.
Корнелия Нинова
Реакцията на всички в Харманли беше абсолютно адекватна. Но ситуацията е сложа по принцип. Когато говорим за емигранти и бежанци не трябва да слагаме всички под един знаменател. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Панорама”.
 

В самия център е имало конфликт между мигранти, и други мигранти, които не са били склонни да се включат в конфликта, разкри Томислав Дончев. Притесняваме и това, което се случва отвътре в лагера, и това което се случва отвън.

 

На въпрос има ли политическа криза в момента Томислав Дончев, заяви че самият факт, че две седмици след подаването на оставка няма яснота кога ще има следващо правителствто, е най-малкият индикатор, че има криза. Не виждам вариант да се сглоби правителство в този парламент, каза Дончев.


Ако управлявахме, бихме поправили грешките, които колегите от ГЕРБ направиха в борбата с нелегалната миграция.Ще направим така, че да стане факт по-трудното влизане на емигрантите. Бежанците, които  не са заловени или вътре в страната или на изхода към Сърбия, са 3 пъти повече. Армията трябва да отиде на границата, законопроектът вече е приет. Бихме отменили постановление 208, заради него бежанците живеят по-добре от нашите граждани. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Не можем да намерим консенус за бежанците. Предложихме в парламента 5 мерки, около които да се обединим, но не постигнахме съгласие.

 

Политиците не трябва около тази тема да трупа дребни политически дивиденти, репликира й Томислав Дончев.

 

Нинова също като Дончев е на мнение, че няма да се сформира нов кабинет в рамките на това НС. „Трета сила няма възможност да направи кабинет. Искаме да се въведе мажоритарен избор в смесена система. Нямаме нищо общо със законопроекта на Мая Манолова”, увери Нинова.

 

Тя коментира и закона срещу комунистическите символи. „Недопустимо е Харманли да гори, а ние в пленарна зала 7 часа да спорим дали да бъдат отречени комунистическите символи. Заради такива неща хората нямат доверие на политиците”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5406 |22.11.2016 Корнелия Нинова: Започваме реална промяна на БСП . 3| 3885 |16.11.2016 Нинова: Европарите изтекоха в магистрали, услуги и кражби . 1| 3715 |15.11.2016 Джипитата искат повече задължителни ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads