Реклама / Ads
35| 29504 |22.06.2020 АКТУАЛНО

От Нова да покажат критични кадри за Пеевски, Доган и Гешев и ще повярваме на гнева им

.
Още миг... и ще се целунат... Източник: БГНЕС
Шефове на Нова тв изразиха бурно възмущение от фалшив според тях, имейл, в който Миляна Велева, директор ”Новини и актуални предавания” в телевизията. Велева и бивш вече директор в Канал 3 – свързван пряко с Пеевски.
 

Текстът е озаглавен "Професионални насоки 2020" и в него се дават указания как да бъдат отразявани известни личности и свързаните с тях събития. На президента Радев да се отделя малко внимание. Същото отношение да се прилага към Васил Божков и всички, които са критични към властта.

 

Разбира се вниманието ще се фокусира върху новините с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.  

 

Забележително топло сътрудничество се открива в следното указание: С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков (ПИК - А.Н.). Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова - А.Н.). Нареждането е от шефа и аз смятам така.

Има и други ценни указания – все в този прогресивен дух. Ето така се прави истинска журналистика.

 

Но. От ръководството на Нова тв са категорични, че имейлът е фалшив. Заплашват всички, които пишат по темата със сезиране на съответните институции, които да вземат съответните мерки. Ръководството, разбира се, има право на своята реакция. То дори е открило причината за въпросния текст: големият и непрекъснато увеличаващ се рейтинг на телевизията.

 

От което възникват някои въпроси.

 

Който е гледал поне веднъж новини или публицистично предаване на Нова би запитал: Кое от твърдението как да се отразяват споменатите лица не е вярно? На това, което пишат шефовете или на това, което виждаме да вярваме?

 

Вместо заплахи, ръководството да даде пример с поне два критични материала, свързани с ДПС, Пеевски и Доган. Или за прокуртурата и Иван Гешев. Дали са разследвали ликвидацията на Булгартабак, например? Или заграбването на активите на КТБ? А за приятелските отношения между Кирил Домусчиев и Цветан Василев?

Да покажат също съотношението между канени министри и политици от управлението и критично настроени хора. Натрийте носовете на гадовете! Ако има с какво, де...

 

Защо едни от най-известните кадри – утвърдени имена на Нова – бяха освободени, а техните места заеха предимно хора от Канал 3, свързана с Пеевски?

 

Обяснението пък, че атаката е заради големите успехи на телевизията ужасно някак неудобно прилича на обяснението на властта, че Борисов и ГЕРБ са атакувани заради големите успехи, постигнати от тях. Съвпадение? Или: Ами какво да направим като сме толкова успешни – и ние, и правителството? Така си е…

 

Да не забравим отдавнашните съмнения кой измерва рейтингите, как го прави и как могат да бъдат манипулирани.

Закани от рода на гневното писмо само засилват подобни съмнения. Зрителите имат очи да видят и съзнание – да преценят качествата на една медия. Па била тя и Нова. Да живеят турските сериали! Толкова ли можете?

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 17728 |27.04.2020 Адв. Хаджигенов за Фрог: Нов бъркоч на спецпрокуратурата. Делото срещу Лиляна Деянова, съдружника и брат й е поръчково . 20| 11922 |14.04.2020 Антония Първанова: Фактите за коронавируса не отговарят на мерките, пресират се . 34| 13247 |08.04.2020 Нинова: Правителството на Борисов използва кризата за далавери. ББР е банка на олигарсите . 4| 9819 |31.12.2019 Албена Белянова: ВиК-Перник не е проверено нито веднъж от АДФИ, нищо, че е било планирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads