Реклама / Ads
6| 7789 |05.08.2019 АКТУАЛНО

Нови протести срещу номинацията на Иван Гешев

.
Тази вечер в 18.30 ч. от гражданската инициатива ”Понеделници за правосъдие” организират протест в Пловдив срещу номинацията на Иван Гешев за нов главен прокурор. Проявата е предвидена пред сградата на Окръжна прокуратура.
 

Ето какво пише в призива на организаторите във Фейсбук:

"Ние сме против назначаването на Иван Гешев, единствения предложен кандидат, за главен прокурор на България.

Този избор е театрална постановка с предварително ясен победител, готов да брани политически интереси. Иван Гешев е човек, който публично се противопоставя на конституционните принципи, защитаващи демократичната държава. Гешев е част от сферата на влияние на мафията в политическия ни елит, която бетонира позициите си за още 7 години.

Настояваме за алтернатива!
Настояваме за зачитане на правовата държава!
Настояваме за реформи в съдебната система!
В Пловдив има активно гражданско общество! Нека го покажем!"

 

 

В столицата протестите се организират от гражданската организация "Правосъдие за всеки" и ще се проведат пред Съдебната палата.

 

Напрежението около кандидатурата за сегашния заместник-главен прокурор ескалира след негово интервю за Българската национална телевизия, заради тезите, в което, някои разчетоха като неприемане на принципа на разделението на власти и заплахи към определени политици и медии.

 

Заради това адвокати и формални и неформални юридически организации поискаха номинацията на Иван Гешев да бъде оттеглена.

 

В отговор Прокурорската колегия и сдруженията на следователите и прокурори излязоха с декларации в негова подкрепа.

 

Днес е последен ден за издигане на кандидатури за следващ главен прокурор. Единствената номинация, зад която застана цялата Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет е на Иван Гешев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12466 |26.07.2019 Честито! Държавата трябва да плати нови 25,5 млн. лева за студен резерв на Доган за ТЕЦ ”Варна” . 28| 32057 |22.07.2019 Нови дарове за Ахмед Доган: руски охранители, ултра скъпа яхта и народна песен . 13| 11045 |18.07.2019 Срам!!!Новият член на СЕМ завършила с 3.89 аграрна икономика . 6| 8671 |11.06.2019 Журналисти протестираха срещу разкриването на името на момчето, вербувано от ИД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads