Реклама / Ads
3| 9416 |19.09.2017 АКТУАЛНО

Новият шеф на НОИ-с богат опит като застраховател и колега на Горанов от ВФСИ Свищов

.
Още една безалтернативна кандидатура бе гласувана послушно днес от депутатите в Народното събрание. С впечатляващите 183 гласа бе подкрепен за шеф на НОИ Ивайло Иванов, издигнат от ГЕРБ и Обединени патриоти.
 
С това практиката на важни държавни постове да се назначават, а не избират личности и професионалисти, получи поредното си потвърждение. За Ивайло Иванов гласуваха не само управляващите, но и "опозицията", доколкото такава има в този парламент.

Учудващо е, че и СП, и ДПС са изразили мнение, но не са издигнали алтернативна кандидатура. С което правят поредната услуга на ГЕРБ, като пренебрегват евентуални дискусии за личността на предлагания шеф и неговите качества.

А за тях има какво да се каже. Иванов завършва ВФСИ Свищов, където е получил диплома и министър Владислав Горанов. В практиката му има работа на отговорни позиции в две застрахователни дружества- "Български имоти" и "Орел". В контролираната от милионера Гущеров застрахователна компания той достига до поста член на Съвета на директорите.

След това преминава в социалната сфера.малко се знае, че като шеф на Агенцията по социално подпомагане срещу него има петиция с искане за оставката му. Ето какво пишат социални работници по повод работата на Иванов: "Повече от арогантно е поведението на държавния чиновник Ивайло Иванов да налага практики, които са в драстичен разрез с всякакви принципи на правовостта и демокрацията и в противовес с морала, установен с европейското право и в европейското семейство, към което и България претендира да се числи.
Издадените от държавния храненик Ивайло Иванов указания от 29 януари 2015 г., т.е. само 10 дни след като лично оглавяваната от него Агенция бе засипана с критика относно работата на социалните служители в нея на кръглата маса, инициирана и проведена от народния представител д-р Султанка Петрова, ясно показва 2 неща:
Първо, арогантна демонстрация как директорът на една второстепенна агенция може да прави каквото си иска, въпреки отправените му критики именно в тази посока;
Второ, безочието да се поставя над закона, над суверена и над делегатите на суверена – народните представители".

Всичко това обаче е убегнало от вниманието на опозиционните депутати и те тихо и мирно гласуват за неговата кандидатура. Нищо ново под слънцето на кабинета "Кабинета Борисов", независимо дали става дума за 1, 2 или 3.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5563 |19.09.2017 Ивайло Иванов е новият управител на НОИ . 2| 4210 |18.09.2017 И Цацаров като Радев: Новият ВСС трябва да избере шефа на ВАС . 4| 6136 |11.09.2017 Съдия Георги Чолаков е новият председател на ВАС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads