Реклама / Ads
11| 10422 |08.11.2007 АКТУАЛНО

Новите Мис и Мистър УНСС са запалени по политиката и редовно гласуват

.
Елизабета Йовчева и Мартин Илчев са новите „Мис и Мистър УНСС 2007". Те успяха да се преборят за приза с 18 претенденти в три тура - по бански костюми, спортни облекла и официални тоалети. Победителите получиха по 800 лева, вечеря за двама, бутилка вино и козметични услуги.
 

Специална награда имаше и за „Мис УНСС 2007" - златно елегантно колие с гривна и обеци от Home for you , които бяха основен спонсор на събитието. „Освен паричното дарение, ние решхиме да подарим това бижу, каквато е самата победителка, за да й остане прекрасен спомен от това мероприятие, каза за Frognews.bg Иван Горанов, управляващ съдружник на консултантската компания. Той добави още, че идеята на Home for you е да помагат на младите хора в България, защото бизнесът има нужда от тях.

ynss_1.jpg ynss_3.jpg

„Трябва да се стремим към това тези хора да се развиват и да желаят да останат в България. Това става, когато дойдат и видят практически как се изкарват парите, имам предвид, че те получават теоритична подготовка в университета, но без практическа след 5 години излизат неподготвени за реалния живот. А ние точно това се опитваме да им внушим, че трябва още като студенти да дойдат да опитат на стаж, за да видят какво ще бъде интересно  от професионална гледна точка за тях  и да свикнат, че всичко става с много труд, нищо не идва даром", каза още Горанов.

Подгласничките на „Мис УНСС 2007 са Веселина Дeлчева и Елена Маркова. В категорията за мъже второто и третото място  спечелиха Георги Каменов и Николай Вълчев. Любимци на публиката станаха Мария Иванова и Венцислав Черногорски.

Председател на журито в категория "Мис УНСС" беше проф. д-р Борислав Борисов - ректор на УНСС, а председател на журито в категория "Мистър УНСС" - Зоя Деянова, главен редактор на вестник "Седмичен труд". В комисията бяха още депутатът от НДСВ Светослав Спасов, проф. Любомир Стойков, Ивайла Бакалова, "Мистър България 2005" Румен Георгиев.

"Мисля че подобни конкурси трябва да се поощряват, защото те показват, че нашата академична младеж, нашите студенти са старателни и любознателни, не само когато идват на лекции и упражнения, но и когато се забавляват. Трябва да оценим този конкурс като шоу от една страна, а от друга – като един шанс да бъдат забелязани, защото повечето участници сочеха като евентуален мотив за участие възможността да станат известни", това коментира проф. Любомир Стойков. По думите му редом с всичко друго, това е един знак за новата разкрепостена атмосфера в УНСС. Атмосфера на смях и веселие, както се пее в студенстия химн „докато сме млади да се веселим", каза още Стойков.

ynss.jpg
ynss_2.jpg  снимки Вяра Йовева

На вторият тур по бански костюми журито зададе любопитен въпрос към единствения македонски участник за произхода на „Кирил и Методий". Отговорът беше: „В момента уча в УНСС и предпочитам да не коментирам ", с което получи аплодисментите на публиката за дипломатичния си отговор. Друго интересно запитване имаше към една от участничките, а именно каква награда би си избрала ако можеше да избира, на което тя отговори, че би искала да спечели пътуване, защото това обогатявало и разширявало кръгозора на човек.

По време на конкурса за доброто настроение на гостите пяха Аксиния от „Стар Академи" и Орлин от група „Кафе", които завладяха публиката.

Победителите „Мис и Мистър УНСС 2007" Елизабета Йофчева и Мартин Инчев, споделиха, че мотивацията им да участват е резултат на спонтанно решение.

„От наградата не се интересувам, даже не разбрах каква е. За мен е по-престижно и важно да представя университета си", обяснява тертокусрника по „Международни Отношения" Мартин. Такова е и мнението на „Мис УНСС 2007", също трети курс, но „Политология". Елизабета Йовчева е участвала още и в конкурса за красота „Мис България 2002", когато се нарежда сред първите пет места.

Двамата изразиха още за Frognews.bg  гледната си точка какво мислят за учителските стачки, дали са гласували и .....

 

- Какво те мотивира да участваш в този конкурс?

img_0276.jpgМ.И.: - Да си призная записах се изцяло за забавлението, колкото и клишрано да звучи, не знаех въобще награди ще има ли. Колегите през цялото време ме агитираха: „Хайде, хайде запиши се!", бъзикаха ме и аз взех че се записах. Одобриха ме на предварителния кастинг. И така стигнах до тук. Държа да подчертая, че нямаше да успея без останалите участници. Нямаше нито заяждане, нито някакви опити за злепоставяне от страна на останалите, много бяхме задружни по време на репетициите и конкурса. Помагахме си. Това може би е първият и последен конкурс за мен. Защото ако трябва да избирам да уча или да се занимавам с дейности от този род, аз бих избрал да уча, така че най-вероятно ще продължа образованието си. Специалността ми е Международни отношения.

Забавно е, че след конкурса ще имам малко повече слава в УНСС и не само там. Даже от някои медии имам вече организирани мероприятия, но не това е най-важното за мен, а самото забавление от надпреварата.

img_0288.jpgЕ.Й.: - За мен беше изключително предизвикателство. Аз повече свързвам конкурсът с възможността да се изявя в учебното заведение. Това беше основната ми мотивация. Наистина е приятно да бъдеш носител на такава награда, на такова признание.

- Да оставим малко встрани конкурса и емоциите около него. Наскоро бяха местните избори, гласува ли?

М.И.: - Гласувах естествено. За разлика от повечето хора на моята възраст, аз се старая да следя какво става в тази област. Още повече, че това ми е специалността. Международните отношения са тясно свързани с политология политика, така че следя предизборните дебати, по време на изборите и задължително гласувам. Който не гласува няма  право после да се оплаква, колкото и клиширано да е това.

Е.Й.: - Да. Предполага се, тъй като уча политология, че се интересувам от избори. Гласувах.

- Какво мислиш за новия стар кмет Бойко Борисов? Харесва ли ти управлението му?

М.И.: - Един от поредните появили се на небосклона с много обещания. Нека видим какво ще стане, все още имам искрица вяра в него. Смятам, че има потенциал, защото той е човек, който държи подчинените си много строго, а точно това ни трябва, всеки да си има пряк началник. Така се получават нещата. Ходил съм и в САЩ и в Испания и в много други държави и смятам, че така се получават нещата с пряк началник, всеки да си знае отговорностите, правата и задълженията и да се отчита. Има ли контрол всичко ще се получи.

Е.Й.: - Не бих се ангажирала да изразявам мнение. Бих пожелала на всеки един, който е спечелил изборите, включително и на него самият много успех и с абсолютно съзнание и гражданска отговорност да изпълнява функциите си за благото на София.

- А как ще коментираш политиката, която води правителството и по конкретно последните събития - учителските и другите стачки?

М.И.: - Прави са хората да стачкуват. Да ви призная аз имам диплома по испански език и един срок преподавах на пети клас, така че може да се каже, че съм част от тяхната гилдия. За мен парите не бяха от толкова жизненоважно значение, защото родителите все пак помагат и съм още млад, не издържам семейство. Докато тези хора имат деца и много разходи, чувах ги как се оплакват в учителската стая и им съчувствам.

Е.Й: - Наистина реформи трябва да бъдат извършени по отношение на увеличаване на заплатите не само на учителите и лекарите, ами като цяло - трябва едно повишаване на стандарта. Смятам, че имаме остра нужда от това нещо, но за съжаление не е толкова лесно вземането и одобряването на едно такова решение, тъй като зависи от наистина много други фактори, затова ще оставя този избор, това решение да го вземат хора, които могат по компетентно да предвидят препятствията.

Въпреки това, не смятам, че реакцията на правителството е била най-правилната, но не бих искала да задълбочавам тази тема. Фактът, че вече сме европейска членка може да спомогне наистина всеки един от нас да си повиши стандарта и това да доведе до всеобщи усилия в тази насока, защото смятам, че не всичко зависи от политиците и от правителството и тези, които ни управляват. Смятам че до голяма степен нещата могат да бъдат контролирани и от самите граждани. И затова в тази връзка бих посъветвала всеки да се стреми към собствено самоусъвършенстване.

 

Йочка Димитрова

Даниела Георгиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5773 |08.11.2007 Огромен музей за наградите „Оскар” строят в Холивуд . 1| 7506 |07.11.2007 Внимание! Хапчета за отслабване могат да предизвикат рак . 2| 7638 |07.11.2007 Рускинята Наталия Водянова е най-добре облеченият модел в света . 0| 5951 |07.11.2007 Продадоха платно на Анри Матис за 33 милиона долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads