Реклама / Ads
8| 14814 |31.03.2008 АКТУАЛНО

Новите вагони на БДЖ – конски!

.
Тесни седалки, 1 тоалетна на 2 вагона и липса на обозначение на вагоните са само част от проблемите на новите пътнически возила, които Министерството на транспорта пусна в края на 2007. Пътниците си иска старите.
 

Новите пътнически вагони, които са внесени от Германия в края на миналата година, се оказват крайно неудобни за пътуващите с БДЖ. Те са разделени на 3 големи купета, като хората пътуват в „автобус”. Някои от тях ги наричат „конски вагони” и са крайно недоволни от тесните седалки, в които трябва да стоят 8,5 часа от гара София до Варна. Други пък ги оприличават на трамваи. От друга страна тоалетните в този тип влакове са 1 на 2 вагона, което допълнително затруднява пътуващите. Според пушачите е крайно нечовешко да бъдат дискриминирани заради нелепия инцидент с кушет-вагоните, при който загинаха 9 души. Според тях пожарът не може да бъде причинен от незагасен фас, тъй като в историята на железниците са изгасени толкова много цигари, че вече не би трябвало да има влакове. Въпросните неудобни вагони са общо 100 и изпълняват поръчките на доста големи дестинации. Подобна е картинката във влака София-Варна, който тръгва в 9.50 ч от столичната жп гара. Пътниците там са напълно недоволни от условията, които им се предлагат и дори си искат старите мръсни вагони, в които поне личното пространство е по-голямо. От администрацията на БДЖ ни уведомиха, че вагоните са внесени от Германия. Те са рециклирани в периода 1993-1999, но едва ли в страната още ги използват. От железниците не пожелаха да коментират каква е тяхната цена, тъй като било публична тайна. Железничарите бяха категорични, че законът за забрана на пушенето е окончателно приет и се спазва. Пътниците обаче са намерили начин да запалват по цигара в нашенските влакове. Изчакват да мине кондукторът и полицаите и пушат в тоалетните. Това от своя страна е доста примитивно, но от администрацията казаха, че мерките се прилагат в повечето страни от ЕС. Вижте сами недоволството на пътуващите с родните железници. Васил Василев

img_6611.jpg

 

Удобно ли се пътува с новите вагони?

img_6592.jpgДа.

Какво търсите в момента?

1-ви вагон. Никъде не пише кои са вагоните! Налага се да попитам кондукторите. Никъде не виждам надпис.

 

img_6593.jpg

Не съм доволен от тях! Седалките са тесни и трябва да се превиваме! Пътувам до Червен бряг и съм крайно разочарован. Питайте онзи, дето ги е поръчвал. Оня мъничкия – Николай Василев!  Ние сме второ качество народ за Европа и ни пращат всички втори потреби.

 

img_6599.jpg

Не! Ние сме железничари с карти. Първо това е като хале. Тясно е и тоалетните са далече. Майка ми е била счетоводител в Министерството на транспорта и не може да отиде нормално до тоалетна. Трябва да я водя. Плюс това е студено! Вагон за коне! Няма надписи кое е 1-ви, кое е 2-ри вагон. Питах кондуктора! И сега сме под пара, защото пак може да има тероризъм! И съм готова, до вратата съм седнала. Старите вагони си бяха далеч по-хубави!

 

img_6598.jpg img_6603.jpg img_6616.jpg снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5701 |31.03.2008 Мюсюлманите са повече от католиците в света . 11| 5518 |30.03.2008 Станишев е сам и не е воин. Защо? . 7| 6627 |28.03.2008 Карла Бруни предизвика фурор в Англия . 13| 7327 |28.03.2008 Пламна нова религиозна война между Запада и Изтока заради филм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads